ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karoliina vann "Floor filler"

Metro Stockholm tt spektra · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Karoliina vann "Floor filler" Karoliina Lahdenperä, 24, vann TV3:s "Floor filler"-final efter ett avgörande "battle" mot Calle Stenbäck till en låt som just Stenbäck komponerat. ­Det är helt underbart, men jag fattar det inte. Jag tror inte jag kommer att förstå förrän om några dagar, sa Karoliina Lahdenperä direkt efter segern. Åtta finalister gallrades ut genom fyra delmoment ­ parmedley, gruppkoreografi, solonummer och ett avgörande battle som alltså stod mellan Calle Stenbäck och Karoliina Lahdenperä. Juryn, med Lotta Furebäck, danscoach och chefspedagog i "Floor filler", Jan Åström, Balettakademiens rektor, och Anneli Alhanko, hovdansös och prima ballerina assoluta, utsåg Karoliina Lahdenperä till vinnare. Varför vann du?

­ För min bredd som dansare.

Vad ska du göra med pengarna du vunnit?

­ Det första jag ska göra är att betala hyran. Sedan ska jag använda dem till att utvecklas som dansare.

Vad betyder segern för din karriär?

­ Nu har jag råd att ta klasser och utvecklas. Jag har försökt söka pengar, men det är jättesvårt att få. Det är svårt att jobba samtidigt som man ska utvecklas som dansare, men det här är ett perfekt tillfälle.

Vad har "Floor filler" betytt för dig?

­Jag har utvecklats som dansare och lärt känna folk som jag aldrig skulle ha träffat annars. Jag har lärt mig hantera press och stress.

Hur ser du på framtiden?

­ Det är jättesvårt att få jobb, men min dröm är att ha en egen dansgrupp, och jag hoppas på det.

Koreografin till battlet, som Karoliina Lahdenperä blev helt klar med först kvällen före finalen, var till en låt av medtävlanden Calle Stenbäck. Trots att han kom tvåa tyckte han ändå att det kändes som en vinst. ­Eftersom musik är ett lika stort intresse för mig som dansen så känns det ändå som om jag vunnit på något sätt, sa Calle Stenbäck.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm tt spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro