ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karolinska och KTH startar ny inkubator

Mary Örnborg · 27 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

NYTT PÅ KAROLINSKA. Företagsinkubatorn Sting i Stockholm utökar med ytterligare en inkubator. Nytillskottet startas på Karolinska Science Park i Flemingsberg och har en inriktning mot medicinteknik. Den nya inkubatorn där drivs genom ett samarbete mellan Sting och Karolinska Innovations. Karolinska Science Park invigs i november, men redan nu finns det ett par företag upptagna i inkubatorn där.– Det stämmer att vi har smygstartat med två företag, säger Pär Hedberg, vd för Stockholm Innovation And Growth, Sting.

Sting finns i dag med inkubatorer i Kista Science City och ett på KTH:s campus Vallhallavägen. Karolinska Science Park kommer att ligga inne på högskolan Södertörns Campusområde i Flemingsberg utanför Stockholm.

Det är närheten till den omfattande forskningen på Karolinska Institutet i Flemingsberg som är det viktiga för inkubatorns placering, berättar Pär Hedberg.– Vi tror att de personer som kommer att starta upp sina företag i inkubatorn är forskare själva. Och då vill de ha närhet dels till forskningen, dels till den samlade expertishjälpen som finns och som är speciell för området inom medicinteknik.

Till skillnad från vanliga teknikbolag är det krångligare att kommersialisera en produkt inom medicinteknik. Bland annat beroende på att det finns skillnader i reglering och krav för medicinteknik i olika länder, men också hur olika länders sjukhus får betalt för sina produkter.– Det tar ungefär ett år längre tid för ett företag inom medicinteknik att bli kommersiellt i jämförelse med ett vanligt teknikbolag. Därför är det viktigt att dessa företag får expertishjälp för att snabbare kunna kommersialisera sina produkter, säger Pär Hedberg.

Sting har också möjlighet, via sitt bolag Sting Capital, att investera upp till 2 miljoner kronor i de nystarter som finns i inkubatorn. Ambitionen är att kunna ha fem företag samtidigt i inkubatorn.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro