ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karriär / CV

Stockholm Marielle Anteskog · 26 Feb 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Så ska en ansökan se ut

Hör du till dem som sitter i timtal och sliter sitt hår när det är dags att söka jobb, utan att riktigt begripa hur en ansökan ska se ut?

För att försöka räta ut frågetecknen presenterar vi här två av de CV:n som fackförbundet Sif:s medlemmar har lämnat in till granskning, tillsammans med kommentarer från Anna Österberg och Marika Vikback på Sif.

– Det viktigaste i en CV är att den ska vara lättläst och lätt att hitta i, och att den ska lyfta fram kunskaper som är relevanta för tjänsten, säger Marika Vikback.

Vi har också låtit Gunnel Rylander och Fredrik Ljungkvist från rekryterings- och konsultföretaget Perido ge sina kommentarer.

– CV:n ska inte vara jag-centrerad, utan ska snarare lyfta fram hur den som söker kan hjälpa företaget, säger Gunnel Rylander.

Men både Sif och Perido betonar att det personliga brevet kompletterar CV:n. I brevet kan den som söker beskriva sig själv på ett mer utbroderat sätt.

Hur viktigt är det då att få till CV:n och det personliga brevet?

– En dåligt formulerad ansökan kan leda till att vi inte går vidare med den. Men om det är brist på sökanden så kan vi vara mer överseende, säger Fredrik Ljungkvist.

/Helena Wingbrant

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Marielle Anteskog
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro