ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karriärcoach: Alla jobb är erfarenheter

Marcella Mravec · 20 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Glassförsäljare eller hjärnkirurg. Alla erfarenheter räknas på arbetsmarknaden. – Alla sommarjobb är inte så avancerade, men det är viktigt att inte glömma att de är erfarenheter, säger Lena Mangell, psykolog och karriärcoach. Sommarjobbet är inte bara ett sätt att fördriva tiden och tjäna extra pengar – det kan också vara början på karriären.

Man kanske hittar något tidigt som matchar det man vill göra i framtiden. Sommarjobb eller korta jobb är som små steg på vägen dit. Man samlar erfarenhet på vägen. Lena Mangell menar att det viktigaste är att man gör det man tycker är roligt, men man kan vara strategisk och välja jobb där det behövs personal i framtiden. – Byggsidan börjar få brist, och i omsorgen behövs det också personal. Det är aldrig fel att utbilda sig, men det är så många som är utbildade i dag. Det kan vara en god idé att ta ett sommarjobb, säger Bent Nielsen på Kungsholmens arbetsförmedling i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro