ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karriärrep 1:a+2:a

Stockholm Mary Örnborg · 7 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bort från bodyshoppingen Text: Carin Hedström

Fast lön och tydliga karriärsteg ska locka it-konsulter

Lockande arbetsplats. När Anders Blom kom till it-konsultbolaget Avanade var företaget nytt i Sverige. Han fick börja från noll med uppdraget att rekrytera sina egna medarbetare. Men med många års erfarenhet från branschen visste han ganska väl hur han ville göra för att företaget skulle uppfattas som en intressant arbetsgivare. Det handlade om två saker: arbetssättet och att vara tydlig. Anders Blom ville komma bort ifrån det som i branschen kallas för ”bodyshopping” – det vill säga att bolaget säljer enstaka konsulter per timme. Istället ville han att företaget skulle sälja in uppdrag med hjälp av ett team av konsulter, både seniora och juniora. - Sättet som vi säljer oss på påverkar hur vi jobbar. Det här sättet gör att det blir en inbyggd utveckling i arbetet för konsulterna. - Och jag ville skapa tydliga krav, istället för de godtyckliga och otydliga kraven som jag själv haft erfarenhet av. Jag vet hur extremt otillfredsställande det kan vara när man till exempel inte vet varför vissa och inte andra blir befordrade.

I moderna lokaler, där väggarnas färger varierar från ärtgrönt till isblått och stolarnas från knallrött till randigt svart-vitt, tar Anders Blom emot. Han berättar hur företaget för att skapa tydlighet utvecklat en karriärmodell med tretton steg och specificerade krav för varje nivå. Kraven kan till exempel vara att handleda andra, eller att ha certifierat sig för vissa produkter. Varje nyanställd får en senior konsult som mentor, och alla mentorer utbildas för sitt uppdrag. Alla har fast lön, med en liten bonusdel kopplad till företagets resultat. Att koppla lönen till debiterade timmar lockade inte. Anders Bloms erfarenhet av en sån modell är att den knappast leder till ett bättre resultat, vare sig för medarbetaren eller företaget. - Det här jobbet är ingen one-man-show. Vi vill att medarbetare ska bidra även på andra sätt än bara genom debiterade timmar. Så vi mäter även andra saker, som om man gjort bra affärer, eller om man jobbar med sin egen kompetensutveckling.

Anders Blom återkommer till vikten av att man som konsult ska känna sig delaktig i företaget. För om man bara jobbar för sig själv är risken större att man snabbt byter företag, resonerar han. Och det beteendet kan stå företaget dyrt. - Nu när det är så överhettat på marknaden så får vi slåss om talangerna. Men hos oss ska man direkt få veta både vilken utveckling man kan få och vart man kan nå.

Fakta Namn: Anders Blom Ålder: 34 Utbildning: systemvetare Yrke: Nordic solution manager på it-konsultbolaget Avanade, som säljer it-lösningar till företag som jobbar med Microsoftteknik.

Konsultroll i snabb förändring Text: Carin Hedström

Mer koll. Det har hänt mycket med den tekniska konsultrollen sedan systemvetaren Stefan Bäckman för sex år sedan fick sitt första jobb. - Tekniken har ju förändrats otroligt mycket bara på fem, sex år. De projekt som då krävde 30 eller 40 personer skulle idag kunna genomföras med bara 10 personer. Så man måste vara mycket mer effektiv, både med tid och kostnader.

Kunskapskraven har också förändrats. Då – för sex år sedan – räckte det med att vara en duktig programmerare, enligt Stefan Bäckman. Idag måste en skicklig konsult ha koll både på produkter och branscher. Man måste alltså både ha mer generella förmågor och kunskaper, men också mer specifika. Själv jobbar Stefan Bäckman just nu hos Systembolaget för att hjälpa dem byta ut deras kassasytem. - Idag är det mycket viktigare att du har ett tekniskt djup, och samtidigt måste du vara beredd att ta ett större ansvar. Och du måste ha en social förmåga, kunna kommunicera och ha förståelse för kundens behov eftersom de allra flesta konsulter har kundkontakter idag.

Fakta Namn: Stefan Bäckman Ålder: 31 Utbildning: systemvetare Karlstads universitet Yrke: It-konsult

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro