ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kartor på svenska Google

Ola Jacobsen · 12 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Google lanserar sin karttjänst i Sverige. Tjänsten får företagsinformation från bland andra svenska Eniro. Om några veckor kommer Google att introducera betygssättning av bland annat restauranger.– Vi vill erbjuda så många verktyg och så mycket information som vi kan till våra användare, säger Giorgio Scherl, produktchef för Google Maps.Lanseringen är ett försök av Google att skapa ett socialt nätverk kring sin tjänst. – Google Maps upplevs som en nyttotjänst, det finns inget community. Därför är incitamentet att bidra med information som ett betyg på en restaurang mycket lågt, säger Eric Wahlforss som är expert på trovärdighet på nätet.– Att få folk att lita på andras restaurangrekommendationer har inte funkat så bra någonstans. Det är en väldigt ytlig rekommendation, som ingen litar på. Det enda det säger är att det inte är katastrofalt dåligt att gå dit om den har fått bra betyg av många, säger Eric Wahlforss.

Googles karttjänst fungerar både på datorer och mobiltelefoner som stödjer Java. Den kan ge vägbeskrivningar och är än så länge i så kallat beta-version, vilket indikerar att den fortfarande är under utveckling. •• Varför är så många av Googles tjänster i beta-läge så länge, är det ett sätt att frånsäga sig ansvar?– Nej, vi tar fullt ansvar för alla tjänster. Det är snarare ett uttryck för vad vi kallar "googley", vårt sätt att visa att vi fortfarande ska utveckla det mycket mer. Det är också ett sätt att tala om för användarna att vi vill ha deras synpunkter, säger Giorgio Scherl.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro