ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kassaskåpstjuvar hotade klippa av finger

Petter Sundsten · 21 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DOM. De två våldsmännen hotade att klippa av mannens finger med en tång om han inte öppnade kassaskåpet. Där låg kontanter och smycken för nästan 400 000 kronor. Nu har männen dömts till fängelse.På morgonen den 20 december förra året ringde det på dörren hos den 62-årige mannens villa i Huddinge. Mannen, som låg och sov, öppnade i morgonrocken. Han blev brutalt nedvräkt och misshandlad av två män i 25- respektive 30-årsåldern.De tejpade ihop hans ben, gav honom flera knytnävs-slag och sparkar och hotade att döda honom.

Männen tvingade honom att öppna sitt kassaskåp under hot om att klippa av mannens finger med en tång.I kassaskåpet låg 365 000 kronor i kontanter och smycken värda mellan 10 000 och 15 000 kronor. Männen flydde från huset och lämnade kvar mannen som efter 20 minuter slet sig loss.Solna tingsrätt skriver i sin dom att männen visat stor hänsynslöshet och dömer en av männen till tre och ett halvt års fängelse för rån, urkundsförfalskning och narkotikabrott. Den andre mannen döms till tre år för rån och olovlig körning.

I går häktades även mannen som är i 30-årsåldern misstänkt för det spektakulära bankrånet i Göteborg  den 20 juli. I utredningen kring Stuvstarånet avlyssnade polisen mannens telefon i månader. Möjligen framkom då också uppgifter som band honom till bankrånet på Selma Lagerlöfs torg i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro