ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kassör stal pengar – blåste handikappade på resor och tävlingar

John Lindblom · 26 Sep 2011
Uppdaterad 26 Sep 2011
Uppemot 1 miljon saknas i idrottsföreningens kassa.

Uppemot 1 miljon saknas i idrottsföreningens kassa. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX


Stal pengar av medlemmarna. Var kassör i den skånska handikappföreningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kassören i den skånska handikappföreningen stal i fem års tid från sina idrottskamrater. Hon stal även pengarna till medlemmarnas resa till Kanarieöarna.

Kassören klarar sig dock undan fängelse, trots att hon erkänner förskingring på 700 000 kronor. – Märkligt. Dessutom anser vi att mer pengar än så stulits. Uppemot 1 miljon saknas, säger idrottsföreningens ordförande som i dag ska ta kontakt med åklagaren. Kassören i 40-årsåldern klarar sig undan med villkorlig dom och böter på 5 000 kronor. Den systematiska förskingringen ska ha pågått sedan 2006 och enligt ordföranden i idrottsföreningen för handikappade har de olagliga kontoöverföringarna inneburit att flera medlemsresor och tävlingar fått ställas in. Den skånska idrottsföreningen för handikappade har i dagsläget 300 medlemmar. Metro har förgäves sökt åklagare Tommy Clevenhult som dömer henne för grov förskingring men inte till fängelsestraff. Enligt det utfärdade strafförläggandet ska kassörskan ha använt handikappidrottarnas pengar till att hantera sina privata skulder och utgifter. Den skånska handikappföreningen kommer nu återkräva åtminstone det förskingrade beloppet som kassörskan dömts för.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro