ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Katarinas första dygn med Rihanna

Katarina Matsson · 15 Nov 2012
Uppdaterad 15 Nov 2012

Exklusivt till Metro uppmanar Rihanna huvudstaden att förbereda sig. På fredagkvällen intar världsstjärnan Stockholm. Metro följer med bakom kulisserna och tittar närmare på artisten som just nu förkroppsligar “sex, droger och rock & roll.

klar

Artikellänk är kopierad

Vem vill ha champagne? 

Rihanna serverar lyxdrycken i plastmuggar som hon delar ut till höger och vänster när hon tränger sig bakåt i flygplanet. Själv sitter hon tillsammans med sitt entourage i business class – planet som ska ta henne till sju städer på sju dagar saknar första-klass. Nu tränger hon sig fram mellan filmkameror och blixtrande iphones, en liten kropp klädd i ett enkelt svart linne, solglasögon och smycken i guld. Det korta håret – en impulsklippning – har bytts mot extensions som hänger ner på ryggen. Hon sträcker fram en hand här, delar ut en slängkyss där och ställer villigt upp på bild – kärleken till fansen känns genuin. 

– Stockholm, var redo! Vi är på väg. Det ska bli jättekul att komma tillbaka, säger hon exklusivt till Metro innan hon fortsätter in bland utsträckta händer och tomma glas.

På planet finns journalister och fans från fem världsdelar – över 30 länder är representerade. Planet är, naturligtvis, två timmar försenat och den utlovade presskonferensen blir inte av. Enbart Rihanna tycks veta vad som ska hända härnäst. Det är svårt att komma på någon annan artist just nu som skulle kunna genomföra ett liknande projekt. Det är också svårt att komma på en annan artist som så väl förkroppsligar den nästan utdöda rockstjärnedrömmen “sex, droger och rock & roll”. 

Den helylle tonåringen som slog igenom med ”Pon de replay” 2005 är sedan länge försvunnen. Kvällen före avresan dök stjärnan upp på GQ-galan i Los Angeles iklädd en slinkig klänning som mer än tydliggjorde varför herrtidningen utsett henne till ”Årets besatthet”. Inför släppet av kommande albumet ”Unapologetic” slår graden av bar hud rekord. I GQ poserar hon i bara mässingen, i senaste V Magazine syns hon och Kate Moss utan kläder och på omslaget till nya skivan bär hon inget mer än sina tatueringar. Men inte ens “världens sexigaste” kvinna går fri från komplex i dagens kroppsfixerade mediaklimat.

– Ju oftare jag var naken, desto bekvämare kände jag mig. Jag behövde bara utmana min rädsla, har hon berättat för Women’s Fitness Magazine.  

Skandalrubrikerna har inte heller låtit vänta på sig. Stjärnan säger sig just nu vara singel, men ryktena om att hon dejtar exet Chris Brown – han som slog henne sönder och samman 2009 – vägrar ge sig. Själv spär hon gärna på dem; nya skivan innehåller gemensamma låten “Nobody’s business”, en titel som knappast är slumpmässig. I onsdags avslöjade hon för Ellen DeGeneres att hen nes drömdejt utspelar sig i soffan framför tv:n – och att hon gärna vill ha barn en dag. 

– Jag är rätt säker på att jag skulle klara det ensam, men det är inget jag strävar efter, berättade hon. 

Precis som resten av världens artistiska toppskikt är hon en mästare på sociala medier. På Twitter når hon ut till över 26 miljoner följare och på Instagram till 3 miljoner. Men om kollegan Lady Gaga har blivit världsstjärna genom sin persona, har Rihanna blivit det genom att vara sig själv. På Twitter är hon snabb att ryta ifrån om hon känner sig orättvist behandlad, hon lägger gärna upp osminkade bilder och redigerar inte sitt språk. Att ”fuck” är ett av hennes favoritord blev tydligt på planet. 

– Hej fucking 777! Vem är redo för Mexiko? Vem är redo för tequila? ropade hon i speakersystemet. 

Att hon gillar att festa är inte heller någon hemlighet. Välkomsthälsningen avslutas med ”Låt oss bli fulla”. Även kärleken till gräs är väldokumenterad. På Instagram syns hon flitigt puffande på något som ser ut som marijuanacigaretter. Men när pressen började spekulera i att hon tog kokain surnade hon till. 

– De visste att det var marijuana. Det var helt klart för dem. Jag tycker det var onödigt. Jag tar inte kokain. Jag gillar inte att vara förknippad med något som inte är sant, säger hon till Vogue. 

Rihanna är också det ultimata exemplet på musikbranschens metamorfos. Dagarna då en rockstjärna var lika med fem män med gitarr är sedan länge förbi. I dag är hiphop och dansmusik de genrer som lockar massorna och Rihanna rör sig ledigt mellan dem. Enligt skivbolaget är hon Spotifys största artist och digitalt har hon sålt 60 miljoner singlar. Tillsammans med 25 miljoner sålda album gör det henne till en av världens bäst säljande artister – någonsin. Nu kommer hennes sjunde album på lika många år. 

– Om man har en ny iPhone varje år, var för kan inte vi ge dem nytt innehåll? säger hennes manager Jay Brown till Vogue, men tillägger:

– Jag tror inte hon tänker på det sättet. Hon tänker ”Jag älskar att göra musik. Jag vill köra på”. 

Det är antagligen samma egenskap som gör att hon gång på gång kastar sig helhjärtat in i nästa projekt. Oavsett om det gäller en dokusåpa, en filmkarriär, en modelinje – eller en lanseringsturné. 

     – Det är såhär mitt liv ser ut. Bäst att ni gillar det! säger hon till fansen på turnéplanet innan hon försvinner tillbaka in i business class.

Dags för avfärd. Rihanna poserar framför sitt plan innan 777-turnén drar i väg från Los Angeles.
Dags för avfärd. Rihanna poserar framför sitt plan innan 777-turnén drar i väg från Los Angeles.Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Det är ingen fråga om vem som är planets verkliga kapten.
Det är ingen fråga om vem som är planets verkliga kapten.Foto: All Over Press
Champagnen flödar och kamerorna blixtrar när Rihanna minglar med fansen.
Champagnen flödar och kamerorna blixtrar när Rihanna minglar med fansen.
Metros reporter följer med på hela 777-turnén. Häng med på planet, konserterna och festerna via nätet.
Metros reporter följer med på hela 777-turnén. Häng med på planet, konserterna och festerna via nätet.
klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro