ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kattbjässe fast – räddningstjänsten lyfte stuga för att få loss den

Joel Linde · 11 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015
Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Alamy


En katt i Lysekil fastnade med huvudet mellan en stuga och en mur. Då lyfte räddningstjänsten på stugan. "Det var den största katt jag har sett", sa räddningstjänstens styrkeledare Jörgen Sernemo.

klar

Artikellänk är kopierad

En katt fastnade under tisdagskvällen med sitt huvud mellan en mur och en stuga. Katten förmodas ha sprungit in och fått sitt huvud fastkilat. Fastighetsägaren hörde kattens desperata jamanden och ringde till räddningstjänsten.

– Det var en rejält stor katt som troligen jagat en mus och sedan fastnat i den decimeterhöga öppning som fanns mellan muren och stugan, säger räddningstjänstens styrkeledare Jörgen Sernemo till Bohuslänningen.

►LÄS MER: Våghalsig katt tjuvåkte med flygplan – klamrade sig fast på vingen

– Om vi har tid och möjlighet så är det klart att vi försöker hjälpa till. Men det blev inget lätt uppdrag för livräddarna.

Först försökte de snällt lirka loss katten, men utan framgång. Då försökte de i stället rubba stugan med spätt och brädor, samtidigt som en person höll fast katten, som enligt utsago var en riktig bjässe.

– Det var den största katt jag har sett, och den satt rejält fast. Det tog en god stund att få loss den – vi höll nog på i trekvart, säger Jörgen Sernemo.

Katten kom till slut loss men var rejält skärrad efter att ha suttit fast med huvudet, förmodligen i fler timmar. Den togs till veterinär men ser ut att klara sig relativt väl.

►LÄS MER: Katten Bosse fastnade i en hemmagjord fälla och dog: "Det är så brutalt"

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro