ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kattdödaren ställs inför rätta

Gustaf Eriksson · 9 Jul 2013
Uppdaterad 9 Jul 2013
Kattdödaren ställs inför rätta Post it-lappen som hittades inuti buken på en uppsprättad katt.

Kattdödaren ställs inför rätta Post it-lappen som hittades inuti buken på en uppsprättad katt. Foto: Polisen


Han dödade katter för att det fick honom att må bättre, och fantiserade om att skada kvinnor. På tisdagen börjar rättegången mot 16-åringen i Göteborgs tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är som att min hjärna väger för mycket och det känns lättare efter att jag dödat katten. Så beskriver den 16-årige pojken känslan han fick av att plåga och döda katter i polisförhör.

16-åringen har berättat att dåden gav honom en känsla av makt. I ett brev skrev pojken att han särskilt ville att kvinnor skulle tycka att det var obehagligt. För polisen har han berättat att han fantiserat om att skada kvinnor. Läs mer: Kattdödaren måltavla för näthat

På tisdagen börjar rättegången mot 16-åringen i Göteborgs tingsrätt.  En familj hade kommit till rättegångssalen för att visa sitt avsky mot gärningarna.  – Vi är är för att visa att vi är mot alla former av djurplågeri. 

Experten: Han behöver vård Gärningsmannen ska medverka via videolänk från ungdomshemmet där han vårdas. Han ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

16-åringen står åtalad för nio fall av djurplågeri. Han ska ha strypt och knivhuggit åtta katter så illa att de dött. En katt ska ha överlevt.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro