ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Katten Basse bets ihjäl av kamphundar

Ingrid Arinell · 24 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Majken Möller och Morten Zeihlund fick sin katt ihjälbiten av en kamphund-malmö 

Majken Möller och Morten Zeihlund fick sin katt ihjälbiten av en kamphund-malmö  Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

ATTACK I fredags förlorade Majken Möller sin katt Basse. Han blev ihjälbiten av en kamphund strax utanför familjens trädgård i Söderkulla. När polisen kom dit fick Majken och hennes sambo veta att det var lönlöst att göra en anmälan – hunden var nämligen kopplad.Majken Möller satt på altanen när hon hörde ett skrik från andra sidan häcken. Där ute på gångbanan fick hon se en kamphund med Basse i ett stadigt grepp mellan tänderna.– Ägaren gjorde ingenting. Hon sa bara ”Jag kan inte göra någonting”. Men i så fall ska hon inte ha en sådan hund, säger Majken Möller.

Hennes sambo Morten Zeihlund försökte förmå hunden att släppa taget om katten. Han sparkade till hunden och försökte bända upp gapet. Men ingenting hjälpte.Paret upplevde att ägaren var rädd för sin egen hund. Hon gav inga kommandon och försökte inte lossa på hundens grepp, berättar Majken Möller.

Hon är oerhört besviken över att det inträffade inte innebar några påföljder för ägaren. Kvinnan kunde promenera hem med hunden samma eftermiddag.Enligt Glenn Andersson på polisens hundgrupp i Malmö finns det inget skrivet om att ägaren är skyldig att gripa in. – Om katten sprang lös men hunden var kopplad tror jag inte att det kommer att bli något polisiärt av det här, säger han.– Det finns ett strikt ägaransvar, även om hunden är kopplad. Men ägaren kan hävda att hon gjort allt vad hon kunnat.Majken Möller och Morten Zeihlund undrar hur det är möjligt att en hund kan slippa munkorg, att en ägare kan komma undan påföljder, när ett djur bitits ihjäl.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro