ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Katten Bosse fastnade i en hemmagjord fälla och dog: "Det är så brutalt"

Linnea Carlén · 26 Apr 2015
Uppdaterad 27 Apr 2015
Den 8 år gamla katten och familjemedlemmen Bosse fastnade med tassen i den hemmagjorda fällan. Det kostade honom livet.

Den 8 år gamla katten och familjemedlemmen Bosse fastnade med tassen i den hemmagjorda fällan. Det kostade honom livet. Foto: Privat


Katten Bosse hittades på lördagen svårt skadad, med tassen fast i en hemmagjord fälla. Hans skador var så svåra att han senare fick avlivas. – Det är som polisen sa, hade det varit ett barn så hade fingrarna blivit klippta direkt, säger Johanna Wahlund Thorsell.

klar

Artikellänk är kopierad

Under lördagsmorgonen fick Johanna Wahlund Thorsell ett telefonsamtal från polisen. Katten Bosse, som varit i familjen i 8 år, hade hittats med tassen i en hemmagjord fälla i ett bostadsområde i Gävle.

– Man slutar väl aldrig förvånas. Jag kan ta om en katt bli påkörd för att det är en olycka eller om ett djur tar det, men att människor kan hata djur så otroligt mycket. Jag vet att det finns idioter när det gäller djurplågeri, men att man lägger ner så mycket tid, säger Johanna till Metro.

– Det här är en fälla som är till för att skada snarare än döda, och det tycker jag är så brutalt. Man kan inte vara normalt funtad om man gör så här.

 I försök att ta sig ur fällan tros han även ha slitit armbågen ur led.Bosse hade fått stora köttsår på tassen och fördes svårt skadad till distriktsveterinären i Valbo strax utanför Gävle, uppger GD, som var först att skriva om händelsen.

Hans skador var så svåra att han senare fick avlivas.

Johanna berättar att hennes barn går i förskola i närheten av bostadsområdet där det inträffade och att små barn ofta brukar leka i skogsdungarna. Under veckan som gått ska barnen ha gått runt i skogsområden och hjälpt till att plocka skräp.

– Det är som polisen sa, hade det varit ett barn så hade fingrarna blivit klippta direkt.

Hon är orolig för att fler fällor kan vara utplacerade men hoppas och tror att boende i området håller ögonen öppna så att inget värre ska inträffa.

– Nu var det en katt och en kär familjemedlem, och för oss är det en jättestor sorg, andra kan ju tänka att det bara är en katt, men det jag tänker är det här klassiska citatet om att det ska behövas att barn skadas.

Och personen som placerat ut fällan hoppas hon tar sitt förnuft till fånga.

Polisen har själva gjort en anmälan efter det inträffade då själva konstruktionen strider mot Jaktförordningen.

Om du vet mer om händelsen kan du ringa polisen på 114 14.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro