ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Katten Hank blev nästan senator

Gustaf Eriksson · 23 Nov 2012
Uppdaterad 23 Nov 2012
Katten Hank blev nästan senator

Katten Hank blev nästan senator


Med sloganen "Rösta bort människorna" lyckades katten Hank nästan sätta klorna i en plats i den amerikanska senaten. Men han fick på pälsen – med knapp marginal. Nu tar han en paus från politiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Med en egen kampanjvideo, en Facebook-sida, ett konto på Twitter och sloganen "Rösta bort människorna" lyckades 9-åriga katten Hank krafsa ihop hela 7 000 röster i delstaten Virginias val till USA:s senat. Med det landade Hank – på alla fyra, får man förmoda – på tredje plats. Det rapporterar flera amerikanska medier.

Hank har dock stoltheten i behåll. Kort efter att förlusten blev ett faktum skrev han på sin Facebook-sida: "När jag startade den här kampanjen var jag bara en katt, förvisso en underbar, fluffig och söt katt. Men nu tillhör jag var och en av er, och jag kommer att fortsätta att vara er för all framtid."

Till Huffington Post har Hank sagt att han kommer att ta en paus från politiken. Men han utesluter inte en comeback i framtiden.  Hanks kampanj må vara gjord med glimten i ögat. Men han har helt seriöst samlat in 100 000 kronor till djurskyddsgrupper.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro