ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Katten Maja hittades 88 mil bort i Norge

Tomas Lundin · 2 Okt 2015
Uppdaterad 2 Okt 2015
Maja hittades 88 mil hemifrån i norska Ålesund.

Maja hittades 88 mil hemifrån i norska Ålesund. Foto: Privat/Google Maps


Familjen Åkerman trodde hoppet att hitta katten Maja var ute. Men plötsligt ringde telefonen – från Norge. Jag har ingen som helst aning hur hon hamnat där”, säger matte Charlotte Åkerman.

klar

Artikellänk är kopierad

Normalt sett kommer Maja hem klockan åtta varje kväll för att sova i äldste sonens säng. Därför visste familjen i Västerås att något var fel när hon inte kom hem kvällen den 28 Augusti, var Aftonbladet först med att rapportera.

Trots flera dagars letande och lockande fanns inga spår efter Maja.

– Vi åkte ut med lappar i byn och satte upp på stolpar och pratade med grannar, säger matte Charlotte Åkerman till Metro.

Sakta började familjen ge upp hoppet om att få återse sin älskade katt. Inte minst Majas bror Sam saknade sin syster och satt och väntade vid buskaget där hon brukade komma hem på kvällarna. ► LÄS MER: Katt kom hem med en påse droger

Men plötsligt ringde telefonen. Det var en kvinna som sade att hon hade Maja hos sig. När hon berättade var hon bodde trodde Charlotte knappt sina öron. Kvinnan ringde från Ålesund i Norge. 

Damen berättade att hon hört Maja stå och jama på grannens tomt och tagit hand om henne. 

– Hon mår jättebra. Damen som tagit hand om henne har skickat en film där vi får se att hon klappar henne.

Hur Maja hamnat 88 mil bort är oklart, men kanske har hon ”liftat” med någon som åkt på Norgesemester.

– Jag har ingen som helst aning hur hon hamnat där. Vi har en Facebooksida här i byn där vi lagt en förfrågan om någon varit i Norge men inte fått träff än.

Än så länge vet inte Sam att Maja är upphittad och på väg hem till Västerås.

– Man ser hur han sitter och tittar efter henne vid den där häcken där hon brukar komma. 

Maja kom hem tack vare att hon hade ett id-chip och att den som hittade henne sökte i både svenska och norska registret. Charlotte Åkerman uppmanar nu alla kattägare att ta den där engångskostnaden och förse sin katt med ett chip.► LÄS MER: Katten Musse hittade hem till Linda efter 11 år

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro