ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Katten Rambo sköts åtta gånger – överlevde

Tomas Lundin · 4 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Katten Rambo hade blvit skjuten åtta gånger när han linkade hem till husse i norska Hedmark. Nu hänger det nionde livet på en skör tråd.

Lars Petter Antonsen trodde först att Rambo varit i slagsmål när han kom hem blodig en kall novemberkväll förra året.Men det som verkade vara ett vanligt kattslagsmål visade sig vara något mycket värre. Rambo hade blivit skjuten inte mindre än åtta gånger med luftgevär.

En veterinär kunde operera ut två kulor ur huvudet och husse trodde att faran var över. Tills i fredags. Då började Rambo må dåligt och tappade aptiten.– Jag trodde inte att det fanns fler kulor, för han har varit i fin form. Men röntgenbilderna avslöjade de nya kulorna, säger husse .

Den här gången hittade veterinären sex nya kulor inborrade i den tio månader gamla hankatten. Två av dem satt i hjärnan.Nu är det inte säkert att katten överlever.

– Det kan kosta hundra tusen att operera katten, säger husse Lars Petter Antonsen till metro.se.Han har ingen aning om vem som har skjutit katten, men vet att en annan katt i grannskapet som blivit utsatt för samma tortyr.Händelsen har gjort Antonsen så orolig att han funderar på att flytta.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro