ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kattkiss i lägenhet kostade 80-årig kvinna 250 000

Gustaf Eriksson · 27 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013
Kattkiss i lägenheten kostade 80-årig kvinna 250 000 kronor Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Kattkiss i lägenheten kostade 80-årig kvinna 250 000 kronor Katten på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Scanpix


Kvinnan lät sina katter kissa inomhus – när hon flyttade fick både golvet och taket bytas ut. Nu krävs kvinnan på 250 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var när den 80-åriga kvinnan skulle flytta från sin lägenhet i Skånska Tomelilla som det kommunala bostadsbolaget Österlenhem upptäckte att hon låtit sina katter kissa inomhus, rapporterar Skånska Dagbladet. 

Saneringsarbetet i lägenheten tog fyra månader. Tak, golv, väggar och hela köket fick bytas ut. Rören hade rostat sönder och elen fick dras om. Notan landade på 250 000 kronor, enligt tidningen. – Jag såg inte lägenheten själv, men jag har fått den beskriven för mig. Det var bedrövligt kan jag säga, säger Österlenhems vd Pia Brink. – Det är rätt olustigt och sorgligt. Eftersom hon är så pass gammal så antar jag att hon har haft hemtjänst. Om det är så att de inte har slagit larm så är det bedrövligt, fortsätter hon.

Hyresvärden skickade fakturan till kvinnan, men hon bestred den. Efter att bolaget vände sig till tingsrätten har hon dock gått med på att betala.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro