ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Katy Perrys video ändrad efter hädelseanklagelser

Tobias Berg · 27 Feb 2014
Uppdaterad 27 Feb 2014

Videon till Katy Perrys låt Dark horse” har blivit redigerad efter att artisten blivit anklagad för hädelse.

klar

Artikellänk är kopierad

En namninsamling som pekade ut videon på Youtube som hädisk fick över 65 000 underskrifter vilket räckte för att videon skulle redigeras, rapporterar BBC. I videon som utspelar sig i Egypten blir en man, iklädd ett halsband med texten ”Allah”, träffad av en blixt och upplöst till sand.

Shazad Iqbal som startade insamlingen skriver på sajten Change.org ”Hädelse är tydligt förmedlat i videon, eftersom Katy Perry (som framstår som en representant för motståndet mot gud) uppslukar den troende och ordet gud i lågor”. ”Att använda guds namn på ett så irrelevant och smaklöst sätt skulle anses opassande i alla religioner”.

Under torsdagen hade videon, som har över 38 miljoner visningar på youtube, redigerats och ordet ”Allah” syntes inte längre på mannen. Det är dock oklart om ändringen gjorts på Youtubes eller skivbolagets inrådan men Shazad Iqbal är nöjd med resultatet ”vi hade inte kunnat göra det utan allas stöd så jag vill tacka er alla djupt, våra röster har hörts” skriver han på Change.org.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro