ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kazakstan vill inte ta emot utvisade boxaren Laziz

Tomas Lundin · 27 Nov 2013
Uppdaterad 27 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Boxningstalangen Laziz Sharifov, som Metro tidigare skrivit om, utvisades till Kazakstan på tisdagen. Men inte heller det landet vill ta emot 18-åringen. Nu sitter han inlåst på en flygplats i Kazakstan, skriver Aftonbladet.

– Han sitter fortfarande på Almatys flygplats, inlåst i passkontrollen. Där har han suttit sedan tre i morse. Han har inte fått någon mat och är allmänt orolig, säger Laziz advokat Lisa af Jochnick till tidningen

Svensk polis säger sig haft garantier för att Laziz skulle tas emot när han kom till landet och vände tillbaka till Sverige efter de lämnat honom där. 

– Polisen där nere säger att de ska kontrollera att han är medborgare i Kazakstan, men det borde de ha fått vid det här laget, säger advokaten till Aftonbladet. 

Laziz framtid är i nuläget oviss. 18-åringen har hyllats som en stor boxningstalang och har en stor vänkrets som har kämpat för att han ska  stanna i Sverige – förgäves. 

I oktober hämtade polisen upp honom på förvaret i Märsta och sa att han skulle till en ny enhet. I stället fördes han direkt till flygplatsen för avvisning. När Laziz förstod vad som var på gång fick avvisningen avbrytas.  

– När de tog in mig i ett flygplan började jag skrika och sa att jag behövde hjälp. Då kom flygvärdinnan och sa att jag inte fick åka med, sa Laziz Sharifov till Metro då.

Laziz och hans familj är uzbeker, en utsatt minoritet i Kazakstan. 

– Två av mina vänner har blivit mördade för att de är uzbeker, berättade han för Metro.

Kazakstan vill inte ta emot utvisade Laziz
Kazakstan vill inte ta emot utvisade Laziz
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro