ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kazam satsar på billiga mobiler för mindre trendkänsliga

Aron Andersson · 6 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013
Kazam satsar på billiga mobiler för mindre trendkänsliga Michael Coombes är vd för Kazam och har tidigare jobbat för både HTC och Nokia.

Kazam satsar på billiga mobiler för mindre trendkänsliga Michael Coombes är vd för Kazam och har tidigare jobbat för både HTC och Nokia. Foto: Natanael Johansson


Skäms du för att köpa något annat än det senaste från Apple eller Samsung? Nya tillverkaren Kazam satsar på kunder som inte bryr sig om varumärket.

klar

Artikellänk är kopierad

Från start lanserar Kazam sju olika modeller i två produktserier. Ingen av mobilerna har någon logotyp på framsidan, vilket är ett medvetet val.
Från start lanserar Kazam sju olika modeller i två produktserier. Ingen av mobilerna har någon logotyp på framsidan, vilket är ett medvetet val.Foto: Natanael Johansson

Stockholm blev först i världen med att få kika på sju nya mobiltelefoner från Kazam, med prislappar på mellan 900 och 2 200 kronor. – Vi har jobbat med en explosiv prissättning, och vi har inte stoppat teknik i mobilen bara för sakens skull, säger Michael Coombes, vd för det relativt nya mobilföretaget. – Vill jag verkligen ha en mobil som går att styra med ögonen, som vissa koreanska tillverkare har? Deras utvecklingsavdelning har jobbat länge med att ta fram det, men sedan använder du det kanske bara en gång, säger han.

I de nya telefonerna från Kazam är det dock betydligt mer än så som saknas. Ingen modell har stöd för 4G och till skillnad från marknadens toppmodeller har de inte heller skärmar med full-HD-upplösning. – När du ser skärmarna bredvid varandra kan du knappt se skillnaden. Varför slösa pengar på något som i slutändan hamnar på prislappen, säger Michael Coombes.

Att det nystartade mobilföretaget i första hand satsar på billigare mobiler handlar dessutom om att varumärket är såpass okänt. Därför syns heller inte logotypen på framsidan av mobilen, om någon skulle skämmas för att inte ha en Apple- eller Samsungmobil.

Vid sidan av det låga priset vill Kazam även locka kunder med en bra support. De lovar att alla mobiler som lämnas in för reparation ska skickas tillbaka inom 72 timmar. Och om skärmen spricker, får du en ny gratis.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro