ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

KD-ledaren om inflytande från SD: "Saknar grund i verkligheten"

Annica Ögren · 12 Nov 2018
Uppdaterad 12 Nov 2018

Foto:  FERNVALL LOTTE/Aftonbladet / IBL Bildbyrå


Att en regering med bara M och KD kommer tvingas att ge SD inflytande, är felaktigt enligt Ebba Busch Thor (KD). "Ett påstående som saknar grund i verkligheten", säger KD-ledaren i SVT:s Agenda.

klar

Artikellänk är kopierad

I söndagskvällens Agenda i SVT sa Liberalernas (L) Jan Björklund åter igen att han kommer rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister på onsdag. Även Socialdemokraterna (S) och Centerpartiet (C) har tidigare sagt att även de kommer nej.

Enligt Kristdemokraternas (KD) Ebba Busch Thor skulle ett sådant resultat bli historiskt. Det sa hon i en intervju i söndagens Agenda i SVT.

– Man ska komma ihåg att det är 40 år sedan vi hade ett borgerligt parti som röstade bort en borglig statsminister, sa hon.

”Slår blå dunster i väljarnas ögon”

KD-ledaren höll heller inte med Jan Björklund om att en regering med M och KD tvingas att ge SD inflytande.

– Man slår blå dunster i väljarnas ögon när man säger att vi blockerar en alliansregering för att blockera Sverigedemokraternas inflytande över migrationspolitiken. Det är ett påstående som saknar grund i verkligheten.

Samtidigt har Sverigedemokraternas (SD) Mattias Karlsson sagt att om partiet ska stödja en moderat budget, kommer partiet kräva minskade kostnader för invandring.

Men det, menar Busch Thor, är ett ultimatum som hennes parti inte kommer förhålla sig till. Istället säger hon att KD kommer kunna lägga en budget som utgår från verkligheten.

– Tittar man på Migrationsverkets prognoser för de kommande åren så räknar man med att kostnaderna kommer minska drastiskt. Jag räknar med att det kommer ligga lägre kostnader för migrationen i budgeten, säger hon.

LÄS MER
Kristerssons nya plan: Moderaterna kan bilda regering ensamt
klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro