ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kd-politiker försökte muta polis med vin

John Lindblom · 28 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En kd-politiker i Stockholms län tvingas nu ta timeout efter en rödljuskörning i Märsta i slutet av förra året. Partiet anser inte att själva rödljuskörningen är särskilt allvarlig utan det faktum att han i samma veva även dömts för bestickning. När kd-politikern, som under pågående mandatperiod suttit som ordinarie i Sigtuna kommuns fullmäktige, inte lyckades förmå polismannen att bortse från trafikbrottet erbjöd han trafikpolisen en flaska vin som han hade i bilen.

"KAN VI INTE GLÖMMA DETTA" Några veckor före julfirandet i vintras ska han enligt polisutredningen ha sträckt fram vinflaskan och sagt: ”God jul, kan vi inte glömma allt det här?” – Att han inte talat om att han fällts för båda dessa brott i tingsrätten i våras gör att vi anser att han bör ta timeout från sitt förtroendeuppdrag den sista tiden av sin mandatperiod. Det var något han själv också ville, säger Nanda Holm, kristdemokraternas ordförande i Sigtuna.

NEKAR Den mutande kristdemokraten döms för bestickningen mot sitt nekande. Sollentuna tingsrätt anser det inte sannolikt att polismannen skulle ha hittat på händelsen med vinflaskan. – Men hittat på historien har han gjort. Någon vinflaska har jag över huvud taget inte haft tillgänglig i bilen, säger kristdemokraten till Metro. Den dömde kristdemokraten står nu kvar som en av toppkandidaterna på kristdemokraternas vallistor, tryckta listor som inte går att korrigera. Skulle han kryssas flitigt vid valet i september får partiet ta ställning till det då, enligt Nanda Holm.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro