ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kd vill ha åldersgräns för deltagare i dokusåpor

Stockholm TT · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Han anser att unga människor lockas in i en situation som de sedan ångrar. -En del råkar väldigt illa ut, säger han och föreslår en åldersgräns vid 18 år. Kristdemokraterna vill också att public service ska ta initiativ till att formulera en värdegrund som ska prägla verksamheten.

Hägglund vill inte gå långt som att säga att utbudet urartat men tycker att det ligger "i farans riktning" om inget görs.

Förslagen finns med i en rapport "Laglöst land" som partiets vice ordförande Maria Larsson och ungdomsförbundets ordförande Ella Bohlin presenterade vid ett seminarium i Visby. "Supernannies" Partiet vill även bland annat erbjuda föräldrautbildningar och inrätta familjecentraler med "supernannies" i varje kommun, ha tillbaka skriftliga omdömen i ordning och uppförande i betygen och att varje arbetslös ungdom ska ha en personlig coach in i arbetslivet. -Vi måste uppmärksamma uppväxtvillkoren för barn och unga mer, säger Göran Hägglund. Måndagen var kristdemokraternas dag i Almedalen och vid en pressträff inför talet på kvällen vände sig Hägglund mot den soliga bild som Göran Persson tecknar över tillståndet i Sverige.

Redan på eftermiddagen fick dock Hägglund inta en tillfällig scen i Almedalen. Flera hundra uppretade gotlänning, som i snitt fått 40-procentiga höjningar av taxeringsvärdena, hade samlats till en demonstration som avslutades med att kd-ledaren fick ta emot en budkavle med krav på slopad fastighetsskatt. Fastighetsskatt Demonstranterna bar plakat med karikatyrer på samtliga partiledare med undantag av Hägglund som fick ståta med egen bild, eftersom partiet vill avskaffa skatten omedelbart. -Vi är glada över att det finns ett parti som vill slopa den, sade Villaägarnas Riksförbunds vice förbundsdirektör Elisabeth Österman. Hägglund lovade att fortsätta kampen mot "den galna fastighetsskatten".

Kd vill ersätta den med en kommunal avgift på höst 2 800 kronor om året för en villa och 900 kronor för en lägenhet. Samtidigt skulle reavinstskatten vid försäljning höjas från 20 till 30 procent.

Några besked om när den borgerliga alliansen kan lägga ett gemensamt förslag om fastighetsskatten hade han inte med sig till politikerveckan. -Samtal pågår, sade han bara. Den nyhet som han hade med sig var att kd vill att Riksidrottsförbundet utan politisk inblandning ska få bestämma hur anslaget på 1,5 miljarder ska användas.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro