ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Keane har lärt sig att ha roligt

Bruno Martins · 15 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Rice-Oxley: Vi har lärt oss att ha roligt

klar

Artikellänk är kopierad

Keane är tillbaka med ett nytt, färgstarkt och dansvänligt sound. Metro snackar med låtskrivaren Tim Rice-Oxley om nya albumet ”Perfect Symmetry”, Prince och gitarrer. Var kommer all ny energi ifrån?–Vi har lärt oss ha roligt och gjorde det här albumet med en väldigt positiv inställning. Vi experimenterade och prövade okända saker. För mig var det en inspiration att se Prince live förra året i London. Jag älskade funken och kände att engelsk musik har många ”vita” drag med väldigt stela rock ’n’ rollrytmer. Jag tycker att det är trist.Ni använder gitarr för första gången. Hjälpte det att ha ett funkigare instrument?– Ja, men vi hade andra instrument som vi inte använt förut, gitarr, saxo-fon, fiol, sågar och mer slagverk. Vi har mer syntar och mindre piano.Är ni oroliga för att fansen inte ska gilla förändringen?– Nej, musikälskare gillar när band prövar nya saker. Det finns inget tristare än att lyssna på ett band som gör samma album gång efter gång.

Låtskrivaren Tim Rice-Oxley om ...

... skivtiteln ”Perfect Symmetry”:– En ironisk referens till den enorma skillnaden mellan dröm och verklighet. Det handlar om människan i allmänhet. Jag tror att människor är kapabla att göra otroliga saker, ändå ägnar vi vår tid åt att spränga varandra i bitar.

– Den har känslan hos albumet, mer positiv och spännande och experi-mentell. När det gäller soundet är den bara en del av hela spektrat. ”Love Is The End” och ”Perfect Symmetry” är mer episka.

– Svår fråga … som låtskrivare är det ”Perfect Symmetry”. Det är en väldigt ambitiös låt, mycket mer än de vi gjort förut. Jag gillar även ”Spiralling” och ”You Haven’t Told Me Anything”, som är lite mer elektroniska.

klar

Artikellänk är kopierad

Bruno Martins
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro