ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Keane turnerar igen

Maria Forsström · 10 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Sångeren Tom Chaplin har kommit tillrätta med sitt drogproblem

klar

Artikellänk är kopierad

SVERIGESPELNING. Brittiska popgruppen Keane har återupptagit turnerandet och dyker upp i Sverige den 12 november, efter att de klarat av MTV Music Awards i Köpenhamn den 2:a.Anledningen till att turnén avbröts och flera konserter sköts upp – bland annat samtliga USA-datum – var sångaren Tom Chaplins drog- och alkoholproblem. Han lade in sig på en klinik, för övrigt samma som Darkness sångare Justin Hawkins, för att komma tillrätta med problemen.- Men nu mår han jättebra. Bättre än nånsin, faktiskt, säger trummisen Richard Hughes.

•• Är det svårt att vara rockstjärna?- Jag tror att… Ibland. Man är upptagen hela tiden. Det är en fantastisk sak att få göra med sitt liv, men det är trots allt inte det enda i livet. Ibland kan man vara i ett annat land när man skulle vilja, eller behöva, vara hemma.Ingen av de tre medlemmarna i Keane har barn, och bara pianist-basisten Tim Rice-Oxley är gift.- Men man saknar sina vänner. Det finns inte tid att ringa alla samtal man vill.

Keane har sagt att de behövde göra en skiva som skulle få dem att känna sig levande igen (Under the iron sea som kom i somras). Richard Hughes menar att det var för att de turnerade för länge förra vändan, och att de behövde ta det lugnt en stund och göra nytt material – inte minst för att det är svårt att spela huvudakt på konserter med bara en enda skiva i bakfickan.- Om man tittar i backspegeln ser man att vi tog i för mycket, men det var ju första gången vi var med om något sådant.

Nu är i alla fall både skiva och turné på banan igen, och Richard Hughes säger att de lärt sig att ta det lite lugnare, är mer avslappnade och har roligt. Dessutom släpper de sin nya singel “Nothing in my way” på en – USB-minnepinne!

•• Varför?- För att det är coolt! Den går att återanvända när du laddat ner låten på datorn, en cd hamnar ju förr eller senare i soptunnan. Det är fascinerande, och vi vill prova ny teknologi. Till exempel har vi spelat in våra konserter så att folk kan få inspelningen när de lämnar konsertlokalen, säger Richard Hughes och tillägger att allt handlar om att få ut sin musik.- Alla sätt, även de okonventionella, är värda att undersöka.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro