ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Keanu: Det var läskigt att spela utomjording

Talia Soghomonian · 11 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Keanu Reeves har försökt sig på en karriär som musiker i bandet Dogstar. Fick han vara rockstjärna för en dag skulle han välja John Coltrane, Mick Jagger eller Keith Richards.

Keanu Reeves har försökt sig på en karriär som musiker i bandet Dogstar. Fick han vara rockstjärna för en dag skulle han välja John Coltrane, Mick Jagger eller Keith Richards. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Keanu Reeves är tillbaka  i science fiction-svängen. Den här gången spelar han utomjordingen Klaatu i den nya versionen av Robert Wises mästerverk från 1951, “The day the earth stood still”. Metro möter en elegant Reeves på Ritz i Paris för att höra mer. Du lyckas spela en ­utom­jording utan märkliga tics eller trick, gratulerar!– Tack så mycket. Det var läskigt att spela en utomjording eftersom det måste vara trovärdigt. Så jag är glad att du köpte historien. Jag tog mig an rollen som vilken annan som helst. Jag försökte komma på vad utomjordingen ville, vad den är, hur den existerar. Och jag fick några ideer och försökte spela rollen. Både originalet och den här nya versionen har starka budskap till mänskligheten …– Originalet handlade mer om våld och dess utbredning. Utomjordingen kom och sa, “Om ni fortsätter på denna våldsamma väg kommer vi att vara mer våldsamma än ni”. Så det var ett sorts hot där. I den här filmen antar jag att det är ekologi. Och människans beteende. Filmen säger att vi står vid ett vägskäl med vår planet. Vi, som en mänsklig ras, har en sådan skadlig inverkan på planeten att antingen är det vi som kommer att dö eller så är det planeten som kommer att göra det. Men om vi dör, så överlever jorden. Min rollfigur är här för att ge mänskligheten en dom men han lär sig och börjar tro på att människorna, inför detta vägskäl, kan förändra sitt beteende, att vi kommer att kunna överleva själva och förhoppningsvis även några andra arter på planeten.Tror du på utomjordingar?– Absolut. Det måste man nästan. Universum är stort.”The day the earth stood still” har premiär den 12 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Talia Soghomonian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro