ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kee Marcello och succéns baksida

Caroline Engvall · 26 Okt 2011
Uppdaterad 26 Okt 2011
Kee Marcello var Europes gitarrist 1986-1992. Nu har han släppt sin biografi över åren som rockstjärna.

Kee Marcello var Europes gitarrist 1986-1992. Nu har han släppt sin biografi över åren som rockstjärna. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix


Sex, droger och rock’n’roll. I sin biografi berättar Europes gitarrist Kee Marcello allt om smutsen bakom kulisserna. Kunde lika gärna ha betytt träkistan”.

klar

Artikellänk är kopierad

Europes gitarrist Kee Marcello (som egentligen heter Kjell Hilding Löfbom) har varit firad internationell rockstjärna i den högsta divisionen. På 80-talet var mediebilden av de lockiga pojkarna nästan välkammad och rumsren – något som herr Marcello i sin rockbiografi bestämt förnekar. – Jag tror att svenskar i allmänhet kommer att bli chockade över den dekadenta livsstilen. Eftersom folk trodde att vi var så snälla var det som att vi fick carte blanche till rena vansinnigheter.

I biografin skriver Kee bland annat om knarket, spriten och brudarna. – I dag ser jag tillbaka på min karriär med stolthet och med en djup tacksamhet för att jag överlevde. Mitt dåvarande leverne kunde lika gärna ha betytt träkistan, men jag klarade mig.

Har du kollat av innehållet med de andra Europe-medlemmarna? – Jag har inte kollat av med någon. Det är omöjligt att skriva en sådan här bok om jag skulle ha varit tvungen att ringa och fråga folk om lov hela tiden. Det här är min historia.

Hur skiljer sig livet nu – från rockstjärnelivet då? – Jag är fortfarande i allra högsta grad aktiv, i dag som soloartist med mitt eget Kee Marcello Band. Den största skillnaden är väl att jag inte längre behöver en stor JB och fyra kokainlinjer för att komma i gång på morgonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro