ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ken Ring om nya plattan: "Ärlighet, inspiration och kärlek"

Anna Åslund · 4 Maj 2016
Uppdaterad 20 Maj 2016
När Ken Ring inte turnérar i sommar ska han spendera tid med sina barn. "Jag ska hänga i Sverige, det var längesen jag gjorde det".

När Ken Ring inte turnérar i sommar ska han spendera tid med sina barn. "Jag ska hänga i Sverige, det var längesen jag gjorde det". Foto: Janerik Henriksson/TT


Ken Ring är återigen aktuell inom hiphopen med det nya albumet XXV. Han utlovar att det innehåller lite av varje – allt ifrån hans gamla traditionella stil till en blandning av jamaicanskt och reggae.

klar

Artikellänk är kopierad

Sju år har gått sedan han släppte sitt senaste hiphop-album men nu är Ken Ring återigen aktuell med ny musik inom genren. Två års arbete har resulterat i skivan XXV och trots att mycket är nytt har Ken Ring alltid vetat vad som varit viktigast för honom när det kommer till musiken. 

– Att hålla sig till sanningen, inte ljuga eller överdriva. Jag reflekterar mer över mina egna åsikter på den här plattan. Jag reflekterar över vad det är jag egentligen säger, vad det är jag har sagt genom åren, säger Ken Ring. 

►LÄS MER: Ken Ring har rökt sedan han var 11 – nu vill ha införa rökförbud

Medan han under de senaste åren sysslat med hel del sidoprojekt har mycket hunnit hända inom svensk hiphop. Han beskriver själv att det skett ett generationsskifte inom musiken och namn som Silvana Imam, Erik Lundin och Madi Banja gör i dag konkurrensen hård. Ken Ring siktar på att ligga i topp och han utlovar att det nya albumet bjuder på hans traditionella stil kombinerat med en hel del nytt. 

– Det är en go blandning av allt möjligt, både jamaicansk musik och reggae. Men i slutet av dagen är det som vanligt, säger han. 

En av de nya låtarna som betyder extra mycket är "Don Rene", som handlar om en vän som gick bort för några år sedan. Även låten "Legend" är väldigt personlig för Ken eftersom den är döpt efter hans åttaårige son. 

– Den är till honom när han blir äldre, alla människor är legender i sig själva. Det är det som låten går ut på, att man ska komma ihåg att man är en legend även om inte livet alltid ser ut så. 

Ken laddar just nu upp för våren och sommarens turné men förutom musiken ska han även passa på att spendera tid med sina barn och njuta på hemmaplan. 

►LÄS MER: Ken Ring ger ut bok om sitt liv

– När jag turnérar ska ja passa på att ta några extra dagar ledigt i de städerna. Jag ska mest hänga i Sverige, det var längesen jag gjorde det. Stockholms skärgård gillar jag extremt mycket. Hänga på Husarö, dricka en folköl och titta på havet. 

Musiken och turnérandet blandas med livets vardagliga saker som att skjutsa barnen hit och dit och vara med på fotbollsträningar. Även om hiphopen, fram tills nu, har vilat under några år är det solklart för Ken Ring vart han hör hemma. 

– Jag kanske inte kommer att turnéra runt och köra hiphop när jag är 50, men jag lyssnar på hiphop hela dagarna. I grund och botten är jag hiphopare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro