ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kent Ekeroth petas från riksdagslistan

Filip Joelsson · 22 Feb 2018
Uppdaterad 22 Feb 2018

Foto: IBL


Kent Ekeroth petas från Sverigedemokraternas riksdagslista. "Jag kan bekräfta att Kent Eneroth inte kommer att finnas med i valberdningens förslag", säger Michael Rosenberg, valberedningens ordförande, till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Kent Ekeroths karriär i riksdagen ser ut att vara över. Åtminstone för den här gången. Han återfinns nämligen inte på partiets 60 namn långa riksdagslista, som tagits fram inför Sverigedemokraternas valkonferens den 17-18 mars.

– Jag kan bekräfta att Kent Ekeroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag. Valberedningen är enig i den här frågan. Inför beredningen har vi bett samtliga partidistrikt inkomma med nomineringar och inget har föreslagit Kent Ekeroth” säger Michael Rosenberg, valberedningens ordförande, i en kommentar till Aftonbladet.

I december 2017 friades Ekeroth i Svea hovrätt från anklagelserna om ringa misshandel. Ärendet handlade om ett bråk i en krogkö där Ekeroth gav en man en örfil. Riksdagsledamoten åberopade nödvärn, och fick rätt. Trots den friande domen tog Ekeroth, efter uppmaning av partiledningen, time out från sin position i justitieutskottet.

Texten uppdateras

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro