ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kent inblandade i falsksedelhärva

Daniel Olsson · 21 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Joakim Berg, Markus Mustanen, Martin Sköld, Harri Mänty och Sami Sirviö o popggruppen Kent är ofrivilligt inblandade i en härva med falska sedlar.

Joakim Berg, Markus Mustanen, Martin Sköld, Harri Mänty och Sami Sirviö o popggruppen Kent är ofrivilligt inblandade i en härva med falska sedlar. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Falska sedlar som använts i en musikvideo med rockbandet Kent har lett till polisiärt huvudbry. I musikvideon ”Kärleken väntar” från 2002 sitter bandmedlemmarna i en soffa full med femhundralappar. Sedlarna var upptryckta på ett tryckeri och markerade med texten ”rekvisita”. Men någon eller några har kommit över sedlarna, fått bort markeringen och prånglat ut dem bland allmänheten.

VANDRAT RUNT De falska sedlarna har dykt upp de senaste tre åren i bland annat Stockholm, Visby, Falun och Göteborg. – Sker betalningen i en mörk taxi eller över en bar kan man säkert missta sedeln för en äkta, säger Michael Johansson vid Statens kriminaltekniska laboratorium.

HEMLÖS VILLE KÖPA ÖL I januari i år fick han in den 189:e musikvideosedeln. En hemlös 41-åring hade försökt använda den falska femhundralappen när han köpte en öl på en Göteborgskrog, men den annorlunda papperskvaliteten fick bartendern att fatta misstankar.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro