ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Kepsligan" bakom rånvåg i Stockholm

Katarina Arnstad Elmblad · 3 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Gärningsmännen ställer sig bakom personer i bankomatkön för att memorera deras kod och länsar sedan deras konto på pengar. 

Gärningsmännen ställer sig bakom personer i bankomatkön för att memorera deras kod och länsar sedan deras konto på pengar. 


klar

Artikellänk är kopierad

Den går under namnet ”Kepsligan” och har ­specia­liserat­ sig på att råna äldre personer. Det handlar om en handfull yngre män mellan 20 och 30 år som iklädda keps kallhamrat rånar gamla människor.Bara i Stockholm tros ligan ligga bakom ett femtiotal åldringsbrott.– Vi tror att de kommer från Östeuropa och att de rör sig över hela landet och har varit väldigt aktiva i Stockholm under sommaren. Allt tyder på att de finns kvar här, berättar kriminalinspektör Ulf Berg­qvist som utreder åldringsbrott på Maria närpolisstation.

Han är mycket upprörd när han berättar om rånarnas förslagna metoder när de följer efter äldre och rånar dem.– Vid ett tillfälle ”hjälpte” de en 92-årig dam hem, hon var förvirrad och hade svårt att gå. När de kom fram lämnade de kvinnan i trapphuset och länsade lägenheten på närmare 100 000 kronor i kontanter, säger Ulf Bergqvist.

Gärningsmännen ställer sig bakom personer som tar ut pengar i bankomater och memorerar koden. När de väl tillgripit bankomatkortet tar det bara några minuter innan kontot är länsat.– De är fruktansvärt snabba, berättar Ulf Bergqvist.Trots att polisen har mycket bra bilder på ligan fångade av övervakningskameror har de inte lyckats gripa någon.Om du vet något, kontakta ­Maria­polisens tipstelefon: 08-401 15 50.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro