ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kerstin, 82, om första veckan på nätet: "Så många vackra karlar"

Tobias Berg · 5 Mar 2015
Uppdaterad 5 Mar 2015
Vid 82 års ålder har Kerstin Wolgers i veckan fått en första introduktion till internet som man kunnat följa i realtid

Vid 82 års ålder har Kerstin Wolgers i veckan fått en första introduktion till internet som man kunnat följa i realtid Foto: Mynewsdesk


Utrustad med laptop, läsplatta, webkamera och pulsklocka tog 82-åriga Kerstin Wolgers i veckan sina första steg online. Från att aldrig ha använt internet har hon nu fått en intensivkurs i allt vad nätet har att erbjuda.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag har tagit till mig det här på ett fantastiskt sätt, berättar Kerstin Wolgers om sin introduktion till nätet.

Kerstins första dagar online har varit fullspäckade med nya upplevelser som de flesta av oss kanske ser som självklarheter. Bland annat har hon fått prova att googla sitt eget namn, titta på Youtube-fenomen som "Gangnam style" och Pewdiepie och testat både Skype och nätdejting. Just möjligheterna att träffa nya människor och hålla kontakten med vänner är också det som Kerstin tyckt varit allra roligast.

– Det var roligt med Tinder, så många vackra karlar. Sen chattade jag och skypade med en god vän. Det var riktigt roligt, säger hon.   Förutom grundkurserna i sociala medier och att söka information har Kerstin även blivit introducerad till e-sportens värld genom att prova att köra stridsvagn i spelet Battlefield fyra. En upplevelse som hon klassar som den största utmaningen i sitt nya digitala liv..

– Det tar nog ett tag ett tag att komma in i. Jag bara sköt och sköt. Det var roligt men jag väntar nog en stund med det, säger hon

Under veckan har man kunnat följa Kerstins digitala upptäcktsresa i realtid genom sociala medier, hennes pulsmätare och livesändningar med webkamera. Själv menar hon att hon gärna hade velat ta sig in i den digitala världen tidigare men att det bara inte blivit av.

– Med åren när jag hållit på med jobb och föreningsliv så har det varit ett hinder. Jag har försökt lite men nu är det annorlunda, nu ska jag vara kvar, säger hon.

Projektet med Kerstins första vecka online har dragits igång av företaget Mynewsdesk. Tanken är att belysa det digitala utanförskap som drabbar de som inte använder internet när en allt större del av samhället existerar just online. Kerstin själv hoppas nu att andra nu ska se hennes exempel och våga ta steget ut på nätet.

– Om de har följt mig så kanske de ser att det inte är så svårt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro