ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kevin Michaels är världens nya soulhopp

Sara Stolt · 27 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Hans röst jämförs med Princes och Michael Jacksons. En av Kevin Michaels två drömmar håller på att uppfyllas.Kevin Michael har mottagits med öppna armar och karriären blomstrar för den 22-årige soulsångaren. Videon till låten ”It don’t make any difference to me” blev snabbt en hit och nuförtiden håller han till i samma studio som bland andra Justin Timberlake och The Roots. Kevin Michael, som i går gjorde ett exklusivt showcase i Stockholm, är överväldigad. – Jag är en groupie och ett stort musikfan. Att nämnas i samma andetag som Prince och Michael Jackson är fantastiskt, säger han.

Men Kevin Michael är inte helt ny på banan. Redan när han var liten satt han hemma i området utanför Philadelphia och gjorde musik.– Jag berättade inte för någon att jag gjorde det. När du är ung och vet vad du vill göra av ditt liv blir folk avundsjuka. – För att säga det snyggt var det inget fint område jag växte upp i. Min lillebror ringde mig för två dagar sedan. Någon hade skjutits utanför hans skola. Det är helt normalt där.

I stället för att vara ute och härja som många andra, var Kevin Michael en blyg hemmasittare. Det var först när han insett att han aldrig skulle vidareutbilda sig som han kunde stå för vad han gjorde. Vännerna stöttade honom.– Jag kan räkna mina kompisar på en hand. Det låter ganska ostigt men vi har haft MTV-galor hemma med egen röd matta …  Nu blir nog den drömmen verklighet.– De säger att jag har ett stort öra. Det har jag inte. Jag öppnar bara munnen och sjunger.

Är det enklare att få tjejer som artist?– Ja, definitivt. Jag vet inte varför det är så. Men jag har faktiskt aldrig någonsin haft något problem med att få tjejer.Nu väntar en USA-turné med sångaren, som är oerhört stolt över sitt debutalbum.– Det har ju tagit 22 år att få till mitt album. Nu kommer mitt ansikte att synas och jag har nog inte förstått det än.

Vad är dröm nummer ett?– Att hitta den perfekta partnern. Jag vill slå mig ner. Jag behöver inte skynda mig men jag vill gärna hitta någon att skaffa några bebisar med.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro