ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kevin vann!

Anneli Wikström · 12 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Kevin vann.

Kevin vann. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

”Idol”-vinnaren korades redan tidigare i veckan, men nu är det officiellt. Storfavoriten Kevin kom till Globen, vi såg, han segrade.Till jublet från världens största ”Idol”-publik någonsin blev Kevin Borg årets Idol.– Jag älskar er alla!, ropar han över ett jublande Globen.Nederlaget blev för tungt för Alice som höll sig bakom scenen när vännerna gratulerade ”Idolen”. Efter en stund kom hon fram och besvikelsen syntes i hennes tårfyllda ögon.– Han har ju varit storfavorit länge men jag hade ändå inte gett upp hoppet. Det ska man aldrig göra, säger hon.Innan Peter Jihde avslöjade vinnaren fintade han ”Idolerna” - och gick till reklam. Något som inte uppskattades av en nervös Kevin.– Det kändes som att mitt hjärta skulle hoppa ut ur mitt bröst.Stämningen var på topp under den stora finalen och även de som betalat för sittplatser tillbringade mestadelen av kvällen på fötterna.Även vinnaren hade svårt att stå still och avfyrade några väl valda danssteg så fort tillfälle gavs. Juryn belönade honom väl:– Du är verkligen född till att bli artist. Du ska inte göra något annat,  säger Leila Bagge.Alice Svensson höll en mer lågmäld profil, kanske hade förhandssnacket tagit ut sin rätt. Men inte heller hon blev utan juryns beröm.– Alice, din lilla vildkatta! utbrast Anders Bagge efter Pinks ”So what”.”Idol”-finalisterna konkurrerade inte bara med varandra om publikens jubel. Innan sändning passade nämligen Peter Jihde på att få Globen att gunga med ett ”Ja må hon leva” tillägnat sin mamma. Också Carolina Gynning tog hand om några privata ärenden under uppvärmningen.– Jag är singel! ropade hon och efterfrågade sedan trevligt sällskap.Men ingen var gladare än vinnaren själv som grät och hulkade mellan sina tackrop.– Det känns otroligt bra, jag hade aldrig kunnat tro det här när jag kom till Sverige för ett år sedan.

"Melodifestivalen är Kevins rätta forum"

Metros Idolexpert Anneli Wikström om vinnaren

Kevin tog kommandot redan från start. Låtvalen var trista men Kevin kan få en vaggvisa att bli intressant. Han gick ut framför ett fullsatt Globen och sjöng John Farnham och Bon Jovi som om det gällde livet.Alice kämpade bra, men hon hade aldrig en chans. Att Kevin skulle ­vinna ”Idol” 2008 stod klart redan vid första strofen.Det blir dock intressant att se hur Kevin klarar sig i framtiden. Vi vet sedan tidigare att vinnarna av ”Idol” inte kan skryta med någon framgångssaga. Undantaget Agnes.Kevin är bra, inget snack om saken, men jag ser inte den självklara stjärnglansen hos honom. Han är ingen Darin.Men han har vunnit folkets hjärta. Vi kommer garanterat att se honom på allsången, i ”Så ska det låta” och i Melodifestivalen och det tror jag är hans rätta forum.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro