ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kevin Walker: "Jag vet att det kommer att bli tufft"

Emma Björkman · 9 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

Kevin Walker gick segrande ur Idol”. Men mötte hård kritik på vägen till vinsten. – Jag har inte haft så mycket självförtroende på scenen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredag släpps Kevin Walkers album ”Belong”. Samma dag drar han signeringsturné igång.  – Det ska bli jättekul. Jag får chansen att tacka av alla som röstat på mig och möta dem som stöttat mig. Det spelar ingen roll om det kommer en person eller 20 personer, bara att få tacka någon kommer att kännas bra, säger han.
På fredag släpps Kevin Walkers album ”Belong”. Samma dag drar han signeringsturné igång.  – Det ska bli jättekul. Jag får chansen att tacka av alla som röstat på mig och möta dem som stöttat mig. Det spelar ingen roll om det kommer en person eller 20 personer, bara att få tacka någon kommer att kännas bra, säger han.Foto: Lotta Bergseth

Kevin Walker kväver en gäspning men spricker direkt efteråt upp i ett stort leende. Efter att ha firat segern i fredags gick han in i studion i lördags för att spela in debutskivan ”Belong” som släpps nu på fredag. – Jag hade väl mått bra av att sova lite mer men samtidigt är det en ren njutning att gå upp och få vara med om allting. Jag tror inte att jag har hunnit smälta det som hänt ännu, säger Kevin Walker, 24, när Metro träffar honom. ”Belong” innehåller låtar från hans tid i ”Idol” och Kevin Walker säger att han vill ge den till de som har röstat på honom. – Men i framtiden vill jag skriva egna låtar. Jag har haft en tydlig inriktning i mina musikval i programmet och det är den typ av musik jag vill göra, ett akustiskt sound i stil med Gavin DeGraw, John Mayer, U2 och Coldplay, säger han. Under ”Idol” har Kevin Walker mött hård kritik från juryn och hårda ord på nätet, något som påverkade honom under programmet.  – Jag har inte haft så mycket självförtroende på scenen. Det har varit tufft för mig. Jag står och sjunger, det är inte som att jag har gjort någon något personligen. Det gick inte att tjura över det och nu kommer jag knappt ihåg den negativa kritiken, säger han.  Kevin Walker hoppas kunna fortsätta kombinera sin fotbollskarriär i GIF Sundsvall med sin spirande musikkarriär.  – Vi får se hur allt går. Jag lyckades kombinera fotbollen med ”Idol” och det gick ganska bra. Jag är inte naiv för jag vet att det kommer att bli tufft men man klarar mer än man tror. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro