ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kidman vill tänja gränser med nya rollen

Niclas Goldberg · 9 Nov 2012
Uppdaterad 9 Nov 2012

Nicole Kidman ville känna sig obekväm. Det var därför hon tog rollen i festivalaktuella The Paperboy” som sexig dödscellsgroupie. – Man blir räddare med åren och folk har mycket åsikter. Det ger mig drivkraft att vara modig, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

När superstjärnan fick erbjudandet av regissören Lee Daniels (”Precious”) tvekade hon inte en sekund. Hon hade länge letat efter något riskfyllt och rått. 

– Jag är 45 år i dag och det är väldigt svårt att hitta roller som tänjer på gränser, säger Kidman till Metro i New York.    

”The Paperboy” utspelar sig 1969 djupt inne i ett träskfebrigt Florida. Kidman spelar den sumpigt vampiga och sårbara Charlotte med släpigt tal och lösögonfransar som har en särskild dragning till en dödsdömd polismördare (John Cusack). Rollen är enligt kritiker hennes bästa sedan ”Till varje pris” (1995). 

– Jag såg henne inte som galen, och andra sidan är det få jag ser som galna. Det är en kvinna som uppenbarligen är känslomässigt skadad och livrädd för närhet, säger Kidman. 

I en omtalad scen urinerar Kidman på Zac Efron, som spelar en ung förälskad hunk. I en annan särar hon ogenerat på benen inför åskådare. 

– Jag ville hitta hennes sexuella frihet och inte censurera mig själv. Uppenbarligen finns det delar av mig själv i alla roller jag spelar. 

Under inspelningstiden släppte jag aldrig rollen, jag kanske skulle ha dömt henne då, säger Kidman som bland annat hittade inspiration i Sylvia Miles rollkaraktär i ”Heat” (1972).  

Kidman är känd för sina hundratals ansikten och sin envishet att hitta komplexa roller med smarta independentregissörer. 

– Begränsningar är suveränt för kreativitet. Vi hade inga pengar så jag sminkade mig själv och köpte kläder för fem dollar i secondhandaffärer. För mig handlar det om att uppfylla en regissörs vision. Det är det jag är anställd för. Jag är där som musa och har idéer.

klar

Artikellänk är kopierad

Niclas Goldberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro