ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kidnappad direktör har tappat minnet

Daniel Olsson · 29 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TOMT. Polisen har ännu inte lyckats höra den 64-årige direktör som rövades bort från sitt hem i Torslanda på morgonen den 11 april.Direktören som hittades senare samma dag, svårt medtagen i bakluckan på sin egen bil, har återhämtat sig fysiskt, men drabbats av minnesförlust. Enligt läkare kan minnet återkomma, men det är ännu ovisst om och när.– Det försvårar naturligtvis utredningen. Den som drabbats av brott är alltid värdefull för en utredning eftersom den personen kan lämna detaljer om brottet och kanske kan peka ut misstänkta personer, säger kammaråklagare Thomas Eliasson.

Samtidigt häktades i helgen en fjärde person som misstänkt för inblandning i kidnappningen. Liksom de övriga tre häktade männen så är han bosatt i norra Göteborg och nekar till brott.Vittnen har talat om tre personer som aktiva vid bortförandet av den 64-årige direktören.Den fjärde mannen, en 28-åring, misstänks ha varit med vid planeringen inför kidnappningen. Han ska bland annat ha varit med och köpt de kontantkort som användes vid brottet.I början av året satt samme 28-åring häktad misstänkt för ett brutalt överfall mot en 77-årig man som rånades och bakbands i sin bostad på Stjärnbildsgatan. Fallet, som inte är olikt kidnappningen av Torslandadirektören, lades ner i brist på bevis.– Jag är medveten om de likheter som finns, men ännu har vi inte haft skäl att öppna den utredningen på nytt, säger Thomas Eliasson.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro