ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kidnappad kvinna hittad

TT · 11 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen i Norrbotten har jagat två bilar som misstänks ha varit inblandade, när en 25-årig asylsökande kvinna rövades bort i Älvsbyn under förmiddagen. Strax efter klockan elva fick man larm om detta. Sedan dess spanar polisen efter en silverfärgad Audi och en blå Volkswagen, men vill inte lämna ut registreringsnumren. Vägarna runt Älvsbyn har enligt polisens pressmeddelande spärrats och polisen i Västerbotten har också larmats.

Polisen hade strax efter klockan 13 ännu inte hittat bilarna och gripit de inblandade. Åtta personer misstänks åka i de båda bilarna.- Vi har satt in alla tillgängliga resurser och har god kontroll över situationen, säger Anna-Lena Jonsson, informatör vid polisen i Norrbotten, till TT.

Hon vill av spaningsskäl inte uppge var bilarna finns mer än att de misstänkta kidnapparna tros vara kvar i den södra länsdelen.Ett tiotal polispatruller och en helikopter deltar aktivt i sökandet.

Den bortförda kvinnan togs klockan 13.30 omhand av polisen på Storgatan i Luleå. Samtidigt greps flera personer misstänkta för människorov, uppger polisen.

Fem eller sex män har förts till polishuset i Luleå.- Vi kan inte utesluta att ytterligare några personer kommer att gripas, säger Roger Jönsson, informationsdirektör vid polisen i Norrbotten, till TT.Kvinnan mår efter omständigheterna väl.De närmare omständigheterna kring kidnappingen är inte kända. En presskonferens planeras på eftermiddagen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro