ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kidnappare förde bort företagare i Göteborg

Lars Carlsson, Patrick Ekstrand · 12 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Poliens tekniker arbetade på den plats där den skadade mannen återfanns.

Poliens tekniker arbetade på den plats där den skadade mannen återfanns. Foto: Peter Holländare


klar

Artikellänk är kopierad

KIDNAPPNING Tre män som tros vara inblandad i bortrövandet av en man i 60-årsåldern på onsdagen i Göteborg har gripits och anhållits. Ytterligare tre hämtades av polis för förhör.

Polisen slog till mot olika adresser i Göteborg sent under onsdagskvällen och natten mot torsdagen. Gripandena gick, enligt polisen, lugnt till väga. De tre som greps anhölls senare under natten misstänkta för människorov. En av dem misstänks också för skyddande av brottsling. Ytterligare tre personer togs under natten in till polishuset för förhör. Efter dessa släpptes de och de är också avförda från utredningen. – Det går inte att utesluta fler gripanden, säger pressinformatör Mona Nordberg till TT.

Det var på onsdagsförmiddagen som en anställd på mannens företag reagerade över att mannen inte dök upp på jobbet. Han gick heller inte att nå på telefon. Den anställde ringde då polisen som åkte till mannens bostad på Hisingen. – Vi såg att mannen utsatts för ett grovt brott, sade polisens talesman då, Thomas Fuxborg. Några timmar senare hittades mannen skadad i sin bil i ett skogsområde. Han fördes med ambulans till sjukhus. –Hans tillstånd är fortfarande allvarligt, men stabilt, säger Mona Nordberg. Vilka skador han har, om han slagits, knivskurits eller skjutits, vill hon inte avslöja. Inte heller vill Nordberg uppge vilket sjukhus han befinner sig på.De enda uppgifter om mannen som polisen bekräftar är att han är i 60-årsåldern, att han är bosatt på Hisingen och att han är egen företagare. Polisen vill inte kommentera vilket motiv som kan ligga bakom bortförandet och huruvida mannen har någon anknytning till de tre som nu sitter anhållna.

Egenföretagaren från Torslanda blev i går kidnappad, misshandlad och rånad. Därefter lämnade gärningsmännen honom vid Vättlefjäll i nordöstra Göteborg. Han fördes omedelbart till sjukhus sedan polisen hittat honom vid lunchtid.  

När mannen, som är i 60-årsåldern, inte kom till jobbet i går morse blev arbetskamraterna oroliga och larmade polisen som omedelbart satte in alla tillgängliga resurser. – Vi vet inte när han blev bortförd, men när vi åkte till hans bostad upptäckte vi ganska omgående att han hade fallit offer för ett grovt brott, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg. Han ville i går inte säga varför det stod klart att mannen blivit ett brottsoffer, men både han och hans bil var borta.

För polisen är mannen inte känd i något kriminellt sammanhang. – Det här kom helt oväntat för oss.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson, Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro