ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Killarna får ledigt på kvinnodagen

Aron Andersson · 7 Mar 2013
Uppdaterad 8 Mar 2013
Killarna får ledigt på kvinnodagen Det är bara kvinnliga elever som är välkomna på internationella kvinnodagen på Kattegattgymnasiet.

Killarna får ledigt på kvinnodagen Det är bara kvinnliga elever som är välkomna på internationella kvinnodagen på Kattegattgymnasiet.


Killarna får ledigt, och tjejerna har obligatorisk närvaro. Så firar Kattegattgymnasiet i Halmstad internationella kvinnodagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under den internationella kvinnodagen har Kattegattgymnasiet i Halmstad valt att organisera seminarier. Men bara för skolans kvinnliga studenter. – Jag blir frustrerad. Så här ska det inte vara, säger en kvinnlig elev till Hallandsposten.

Hon är bara en av flera som hört av sig till tidningen för att kritisera beslutet. Det är skolans projektgrupp som kommit fram till upplägget. Seminarierna kommer att handla om alltifrån garagearbete och entreprenörskap till väggmålning och kroppsspråk.

Eftersom skolans kvinnliga lärare och elever deltar i seminarierna kommer många av skolans manliga elever att få ledigt. – När jag frågade en av mina lärare varför killar inte ska vara med så visste de inte. Från rektorn fick jag ett ganska menlöst svar om hur programmet är upplagt, säger en elev till Hallandsposten.

Rektor Susanna Härenstam bekräftar att skolan fått kritik både via mejl och på Facebook men att hon håller fast vid upplägget. – Det här är ingen jämställdhetsdag. Jag tycker inte att det här är könsdiskriminerande. Vi har basunerat ut det såsom vi har gjort för att vi vill lyfta tjejerna som är en minoritet på vår skola. Nästa år, under vecka tio, kommer vi att ha en hel jämställdhetsvecka, säger hon till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro