ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kim har tumörer i halva ansiktet – nu ska han inspirera världen

Malin Hansson · 10 Jan 2016
Uppdaterad 12 Jan 2016
Kim Nilsson vill att fler ska våga tro på sig själva.

Kim Nilsson vill att fler ska våga tro på sig själva.


Kim Nilsson har en godartad vävnadstumör som täcker ena sidan av ansiktet. Men det är ingenting som stoppar honom från en positiv inställning till livet. Nu ska han inspirera hela världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kim Nilsson, 41, har uppmärksammats av många svenska medier under åren, varit med i dokumentärer och suttit i morgonsoffor, med ett mål: att hjälpa andra att få bättre självförtroende.

Den medfödda tumörsjukdomen neurofibramotos Recklinghausen gör att vänstra delen av Kims ansikte är fullt av godartade tumörer, något som aldrig stoppat honom från att tro på sig själv.

Nu har hans inspirerande historia väckt globalt intresse. För ett tag sedan hörde TV-kanalen Discovery av sig.

– De ringde en dag från England och ville ha med mig i en dokumentär som ska sändas över hela världen. Jag kände att det kanske är dumt att säga nej, så jag sa ja, säger Kim.

LÄS MER
Hon samlar sina kriser för att hjälpa andra

I dagarna har filmteamet fått ta del av Kims liv i Klippan i Helsingborg. Både hans familj, jobbet på ICA:s lager och hans inställning till livet har varit viktiga delar av dokumentären.

– Vi har spelat in i tre dagar och det har varit riktigt intensivt. Dokumentären handlar om mitt vardagsliv. Jag vill inspirera andra och visa att jag lever som alla andra, med hus och familj, säger han och fortsätter:

– Det känns bra att få dela med mig, jag tror att många kan ha nytta av det. Det finns de som är missnöjda med sig själva för småsaker och har dåligt självförtroende, om jag kan underlätta för dem och få dem att tro på sig själva är slitet värt det.

Och underlättat har han gjort. Efter tidigare uppmärksammande har flera tackat honom för hans mod.

– Efter tidigare artiklar har folk tackat mig och berättat hur de har tänkt om och nu vågar mer. Det känns jättebra och det var med den känslan jag gick in i det här också.

LÄS MER:  Azamjon, 23, räddade kvinna från att bli överfallen av killgäng

Dokumentären kommer att sändas i Asien till sommaren, sedan i USA och Mexiko innan det sänds i Europa, enligt vad Kim fått veta av TV-kanalen.

Men att vara med i en dokumentär som sänds över nästan hela världen är att leta sig ut ur en redan skakig trygghetszon. 2015 var ett tufft år för Kim. Han och hans fru gick skilda vägar och han äldste son fick diabetes och mitt i allt ska han visa en hel värld att man kan lyckas om man bara tror på sig själv, drömmer stort och aldrig ger upp.

– Det är kul men överväldigande, bara det inte blir för stort. Eller, det kan ju kanske inte bli mycket större än så här i och för sig. Det känns ju lite läskigt, säger Kim.

LÄS MER
Caroline, 24, blev våldtagen – nu ska hon bli mentor åt andra offer
klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro