ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kim och Göran väntar sitt tionde barn – vill ha två till

Evelina Pålsson · 11 Dec 2015
Uppdaterad 11 Dec 2015
Familjen Meyer från byn Rätan består av Lilly, Jonna, Casper, Göran, Kim, Theo, Melvin, Meja, Hilma, Ninna och Towe.

Familjen Meyer från byn Rätan består av Lilly, Jonna, Casper, Göran, Kim, Theo, Melvin, Meja, Hilma, Ninna och Towe. Foto: Privat


Kim och Göran Meyer har alltid vetat att de vill ha fler än tre barn. "Sen när vi väl kom till tre rullade det bara på", säger Göran Meyer som snart blir tiobarnspappa.

klar

Artikellänk är kopierad

I januari får familjen Meyer tillökning och går från att vara en niobarnsfamilj till att vara en tiobarnsfamilj.

– De som känner mig säger att jag alltid har sagt att jag ska ha många barn, säger Kim Meyer.

– Jag minns att jag tänkte aldrig mindre än tre och absolut inte bara ett, fortsätter hon.

► LÄS MER: Studie: Här bor världens lyckligaste barn

Varken Kim eller Göran hade förväntat sig att få tio barn. Deras första barn, Casper, kom 2001. Han är i dag 14 år och har syskonen Jonna 11, Meja 8, Melvin 7, Hilma 6, Towe 4, Ninni 3, Theo 2 och Lilly 1.

– Jag har faktiskt aldrig tänkt på hur många barn jag vill ha. Kim har alltid sagt att hon vill ha många barn så hon får bestämma hur många det blir, säger Göran Meyer.

I Kims mage växer bebisen som är beräknad att komma i januari. Ultraljudet säger att det blir en kille men vad han ska heta är oklart.

– Vi har funderat men det blir svårare och svårare att komma på ett namn. Man vill ju att det ska passa ihop med de andra, säger Kim Meyer.

Barnet i januari blir förmodligen inte det sista.

– Troligtvis blir det ett eller två till. Jag känner mig inte riktigt färdig än, säger Kim Meyer. De flesta reagerar positivt när de får se eller höra hur stor familjen Meyer är.

– Framförallt äldre är positiva och berömmer eftersom de ofta vet hur mycket jobb det är att ha en stor familj, säger Kim Meyer.

► LÄS MER: Här träffas tvillingarna för första gången – efter 70 år

Det bästa med att vara en stor familj är enligt paret att man aldrig är ensam.

– Vi var bara två syskon när jag växte upp och visst man åkte i väg på mer saker men när man var hemma blev det mer att man bara satt för sig själv. Nu blir det mer att man spelar spel och umgås, säger Göran Meyer.

Att ha många barn kräver dock lugn och tålamod och paret har utvecklats till planeringsproffs. En vanlig vardag hemma hos familjen Meyer börjar klockan kvart över sex, halv sju på morgonen frukost.

– Jag brukar göra gröt för 30 personer men då räcker det oftast i mer än en dag, säger Kim Meyer.

Halv åtta åker de äldre barnen i väg till skolan. Tisdag till torsdag går Towe, Ninni och Theo i förskolan mellan klockan nio till halv tre medan Lilly är hemma med Kim.

– När de är i förskolan brukar jag passa på att plocka och fixa med saker här hemma som man inte hinner annars, säger Kim Meyer.

► LÄS MER: I den här åldern ska du skaffa barn

När de äldre barnen kommer hem från skolan är det fullfart. Klockan fem äter de middag och runt sju är det läggning. När barnen somnat får föräldrarna tid för varandra.

– Planering och rutiner är det som får allt att fungera, sedan behöver inte allt vara planerat, säger Kim Meyer.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro