ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kina: Det är inte längre olagligt att spela golf

Hugo Ewald · 14 Apr 2016
Uppdaterad 14 Apr 2016
Shi Yuting, en av Kinas stora golfstjärnor, medverkar i Sanya Golf Ladies Open 2014.

Shi Yuting, en av Kinas stora golfstjärnor, medverkar i Sanya Golf Ladies Open 2014. Foto: imago sportfotodienst


Länge dömdes golf ut som en miljonärsport i Kina. Men efter mycket och men beslutade Kinas kommunistparti under tisdagen att golf återigen ska bli lagligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Golf är inte längre olagligt i Kina. Det meddelade Kinas kommunistparti under tisdagen.

Golf hade i Kina länge en stämpel som en miljonärsport efter att det förbjudits av Mao Zedong, men sporten kom att genomgå en renässans under 1980- och 1990-talet.► LÄS MER: "Star wars" gör succé i Kina

Sporten kom dock återigen att förbjudas för partiets 85 miljoner medlemmar 2015. Detta efter att Kinas president, Xi Jinping, påbörjat ett stort arbete mot korruption, där Golf kom att förknippas med korrupta partimedlemmar som gav varandra tjänster bakom ryggen.

"Som vin och cigarrer, lyxbilar och lyxvillor har golf blivit ett pr-vapen för skuggiga möten mellan myndigheter och affärsmän", skrev den kinesiska myndigheten för anti-korruptions tidning 2015.

Nu har dock kinesiska myndigheter ändrat sig, och Golf är inte längre förbjudet. Det ses heller inte som varken "bra eller dåligt".

"Eftersom golf bara är en sport kan det inte finnas rätt eller fel i frågan om man får spela det", skrev samma myndighets tidning under tisdagen. 

Enligt myndigheten är det alltså inte längre fel att spela sport. Det som dock är fel är att använda sig av till exempel partipengar för att införskaffa sig en golflicens. 

Sedan Xi Jinping tillträdde som Kinas ledare 2012 har han fört ett hårdfört, och ofta kontroversiellt, arbete mot korruption. Bara 2015 ska 336 000 myndighetspersoner ha straffats för korruption, enligt Economist. LÄS MER: Färgbestänkta flaggor irriterar Kina

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro