ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kina i chock - Häckstjärnan Xiang borta från OS

Ola Gustavsson · 18 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Liu Xiang har varit Kinas omslagspojke nummer 1 i spelen i Peking. Nu är han borta och med det går en av spelens höjdpunkter på 110 meter häck förlorad - hans duell med kubanen Dayron Robles.

Liu Xiang har varit Kinas omslagspojke nummer 1 i spelen i Peking. Nu är han borta och med det går en av spelens höjdpunkter på 110 meter häck förlorad - hans duell med kubanen Dayron Robles. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Landssorg. Kina är chockat efter häckstjärnan Liu Xiang svåra hälseneskada. Superstjärnan har burit spelen i Peking som den jättekändis han är i Kina. Hans tränare föll i gråt på presskonferensen.

– Inget kunde stoppa honom från att försöka trots att han hade fruktansvärda smärtor, sa Sun Haiping.

Häckstjärnan Liu Xiang drog sig ur försöken på 110 häck med svåra smärtor i hälsenan.

Liu Xiang är idol för över en miljard kinseser. Med hans skada dog en del av spelen i Peking. Hans match mot kubanen Dayron Robles var tänkt att bli en av spelens absoluta toppar - Robles som tog kinesens världsrekord tidigare i sommar.Robles sprang på 12.87 vid GP-tävlingen i Ostrava i juni och var favorit i OS - en hundradel bättre än Liu Xiang.

Överallt i Peking syns hans ansikte som den omslagspojke och propaganda han givetvis är för hela Kina.Men i morse försvann drömmen om ett OS-guld på hemmaplan.

Xiangs problem med en inflammation i hälsenefästet knäckte honom till slut. In i det sista försökte han i natt men när han väl klev in på arenan så var han tyngd av smärtor - trots att massörer jobbat intensivt med honom i timmar.

Superstjärnan gav upp efter att ha gått ned i sitt block och provat en start. Linkande tog han av sig nummerlappen och lämnade otröstlig ''Fågelboet'' i Peking.

– Men det var hans eget beslut att försöka, säger Haiping.

– Trots att han knappt kunde stödja på benet.

Sun Hiping föll i gråt när han skulle beskriva Xiangs kamp mot smärtan.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro