ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kina och Sydkorea sopade mattan med motståndet – möts i final

Erik Glanell · 3 Nov 2018
Uppdaterad 3 Nov 2018
Kina petade ut Kanada och tog sig till final där de får möta Sydkorea.

Kina petade ut Kanada och tog sig till final där de får möta Sydkorea. Foto: Robert Paul/Blizzard


Det blir en helasiatisk final i Overwatch World Cup. Både Kina och Sydkorea tog sig obesegrade genom gruppspelet och får göra upp om titeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Varken Kanada eller Storbritannien hade något att säga till om i Overwatch World Cup. Sydkorea respektive Kina var helt enkelt för bra.

Att sydkoreanerna skulle vara i final är det nog ingen som har tvivlat på. Men att Kina skulle stå för motståndet i kampen om VM-titeln var det nog desto färre som hade räknat med.

Inte nog med att Kina släckte det sista hoppet för nordamerikanerna att få vara med i den ädlaste medaljstriden de gjorde det dessutom med stil. Hela vägen.

Båda finallagen tog sig genom slutspelet utan att förlora en endaste karta och det är tydligt att det är världens just nu två bästa lag som gör upp.

Det är med andra ord ett möte med prestige, förväntningar och rivalitet som väntar.

Den stora frågan är om Kina kommer lyckas omkullkasta den sedan länge antagna dominansen från sydkoreanskt håll? Snart vet vi.

Kanada och Storbritannien gör i skrivande stund upp om vilka som får åka hem med bronspengen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro