ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kina öppnar restaurant – för elefanter

Johan Nylander · 27 Nov 2013
Uppdaterad 29 Jan 2014

Kinesiska miljöaktivister och politiker har skapat en “walk-in restaurang för elefanter – både för att skydda djuren och rädda människoliv.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Kinesiska miljöaktivister och politiker har skapat en “walk-in restaurang” för elefanter – både för att skydda djuren och rädda människoliv.

Bakgrunden till den 260 hektar stora utfordringsplatsen, med en budget på 2,8 miljoner kronor, är en rad olyckliga möten där det utrotningshotade djuret trampat ihjäl människor.

Nu hoppas myndigheterna i staden Pu’er i Yunnanprovinsen, som gränsar till Burma, Laos och Vietnam, att restaurangen – som serverar bananer och bambu – ska locka bort elefanterna från områden där människor bor.

– På så sätt säkerställer vi att elefanterna har tillräckligt att äta och inte stör lokalbefolkningen, säger skogschefen Li Yichuan till China Daily.

Yunnanprovinsen är det enda område i Kina där elefanter fortfarande lever fritt. Drygt 250-300 elefanter beräknas bo i regionens regnskog.

Elefanter brukar aldrig anfalla människor så länge de inte provoceras. Förra året rapporterades 231 “incidenter” med elefanter runt staden och minst två människor uppges ha mist livet de senaste 13 månaderna, enligt the Telegraph.

Den lokala regeringen har samtidigt intensifierat straffen för de som jagar och illegalt handlar med de vilda djuren.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro