ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kinect kan bli ett måste på förfesten

Jonas Ryberg · 28 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Se video på Metro Teknik Prylbloggen.
Se video på Metro Teknik Prylbloggen.

Grenarna känns igen från andra partyspel men upplevelsen är ny. Vi testar Microsoft kinect.

Med 3 D-kameror i stället för handkontroller hoppas Microsoft stjäla spelarnas uppmärksamhet från Sonys Move och Nintendos Wii.

Metro Teknik knökade in redaktionen i ett hotellrum och testade en utvecklarversion av Microsofts senaste spelkontroll till Xbox 360. Lanseringen av kontrollen är i november, och Microsofts utvecklare slipar fortfarande på detaljerna.

Efter en tveksam start med bowling dröjer det inte länge förrän hela redaktionen är på fötter och ger järnet i grenar som: 100 meter, flottfärd och diskodans. Kontrollen fungerar för det mesta okej.

Men utan hjälp av Microsofts personal skulle vi nog ha fastnat irriterande ofta i försök att nå menyknappar och hitta rätt placering i spelen. Men detta är buggar som Microsoft förhoppningsvis har kalibrerat bort innan Kinect hamnar i butikshyllorna.

Lyckas det kan Kinect säkert bli obligatorisk förfestunderhållning lagom till jul. Det är i alla fall ingen tvekan om att redaktionen hade riktigt kul de timmar vi testade tillsammans.

Ensam i soffan känns nog en traditionell handkontroll mer naturlig.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro