ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kissade på ringen – kan fällas för inbrott

David Peterson · 7 Maj 2018
Uppdaterad 7 Maj 2018
Polisen kunde identifiera tjuven eftersom att han kissade snett under inbrottet.

Polisen kunde identifiera tjuven eftersom att han kissade snett under inbrottet. Foto: Pixabay


En man misstänks för att ha brutit sig in i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Polisen kunde identifiera tjuven eftersom att han kissade snett under inbrottet, skriver polisen på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

”Inbrott på Södermalm upptäckts av lägenhetsinnehavaren, patrull skickas till platsen.  I lägenheten rådde en stor oordning, skåp och lådor var genomsökta och gods utslängt på golvet.Nu fanns det inte någon tjuv kvar på platsen men man hittade spår,” skriver Södermalmspolisen på Facebook.

Tjuven tros nämligen ha avbrutit jakten på värdefulla föremål när han blev tvungen att besöka toaletten i lägenheten. Men mannen siktande snett och träffade ringen. Misstaget ledde till att polisen kunde ta dna från ringen. Provsvaret matchade med en man som nu är misstänkt för stöld genom inbrott.

pil
Polisens tips – så skyddar du dig mot inbrott

– Lås alltid dörren, även om du är hemma. Tjuvar kan känna om dörrar är olåsta och värdesaker nära dörren kan bli ett lätt byte.

Om du reser bort, tänk på att:– Meddela dina grannar att du kommer vara bortrest och be någon ta hand om din post. En överfull brevlåda signalerar att ingen är hemma.– Ha timer på några olika lampor som tänds och släcks vid olika tidpunkter.– Skriv inte på sociala medier som Facebook eller Twitter att du är bortrest.– Vidarekoppla eventuell hemtelefon till mobilen.

Om du bor i villa eller radhus, be någon om hjälp med att:– Klippa gräsmattan alternativt skotta snö om du är bortrest länge.– Slänga sopor i din soptunna ibland.– Parkera sin bil på din uppfart ibland så att huset ser bebott ut.

Källa: Polisen

Källa: Källa: Polisen

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro