ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kissvandal åtalas - förstörde pizzor för 600 kronor

Johan Mårtensson · 14 Aug 2013
Uppdaterad 15 Aug 2013

Åstorpsbon blev kissnödig när han handlade mat. Men istället för att uppsöka kundtoaletten gick han fram till en välfylld kyldisk - och lättade på trycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix/arkiv

Samtidigt som han pratade i mobiltelefonen drog den 48-årige kunden ner gylfen inne i mataffären och ställde sig intill en kyldisk full med varor. Ett vittne tillkallade väktare - men för sent. Pizzor till ett värde av nästan 600 kronor hann kissvandalen förstöra innan han greps.

Vid Helsingborgs tingsrätt åtalas han nu för skadegörelse. Han erkänner brott, men förklarar att det inte var någon slump att han valde disken med pizzakartonger när han kände sig nödig.

– Jag tänkte att de skulle absorbera urinen, uppger mannen i polisförhöret. 

Varför han bestämde sig för att kissa inne i butiken istället för på toaletten har han dock ingen förklaring till. Han var ”lite berusad”, men det är ingen ursäkt, betonar han. 48-åringen är villig att betala ersättning på 579 kronor till matbutiken för de förstörda pizzorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro