ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kjöller stäms på 2,5 miljoner för faktafel

Josefin Svenberg · 15 Okt 2013
Uppdaterad 15 Okt 2013

DN:s ledarskribent Hanne Kjöller och hennes förlag har nu anmälts till Justitiekanslern av krögaren Erik Videgård. Han yrkar på 2,5 miljoner kronor i skadestånd för att felaktigt ha pekats ut som bostadsrättsägare.

klar

Artikellänk är kopierad

Kjöller i debatt med ”Uppdrag Gransknings” Nils Hansson under bokmässan i Göteborg.
Kjöller i debatt med ”Uppdrag Gransknings” Nils Hansson under bokmässan i Göteborg.Foto: TT Bild

Det fortsätter att storma kring Hanne Kjöllers ”En halv sanning är också en lögn”. I boken skrev Dagens Nyheters ledarskribent om felaktigheter och snedvridningar i media – och lyckades själv få in flera faktafel i boken.

Nu har en anmälan lämnats in till Justitiekanslern efter det felaktiga utpekandet av en cancersjuk man som bostadsrättsägare, rapporterar webbsajten Brottsanalys. Kjöller och hennes förlag anmäls för grovt förtal.

I sin bok granskade Hanne Kjöller en rad socialfall som media rapporterat om. I kapitlet om den cancersjuke krögaren Erik Videgård (i boken kallad Axel Wallerstedt) som inte fick sjukpenning skrev Kjöller att Videgård ägde en bostadsrätt värd 12,5 miljoner kronor. Men lägenheten var i själva verket en hyresrätt.

I sin JK-anmälan skriver Videgård att det var enkelt att identifiera honom trots det fingerade namnet och att utpekandet ”åsamkat misstroende och tvivel hos andra” mot Videgård och hans familj, rapporterar Brottsanalys.

Erik Videgård yrkar på 2,5 miljoner kronor i skadestånd – samma summa som Kjöller påstått att han skulle få i vinst om han sålde lägenheten.

LÄS MER:

• Efter kritikstormen – nu kommer Kjöllers bok i korrigerad nyutgåva

Hanne Kjöller: "Jag visste att det skulle ta hus i helvete"

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro